Fantastisk kamp og høstens første 3 poenger!

G16 1. div

Orkla FK – Malvik

Resultat: 6-1(0-1)

Kampen mot Malvik starter med et klart spillemessig overtak til Orkla. Guttene er bevegelige og kommer rundt på kant flere ganger, noe som resulterer i flere gode muligheter foran målet til Malvik. Både Martin D. og Christopher har gode forsøk, men vi lykkes ikke helt.

Malvik satser på kontringer, og spiller ofte en lang ball i vårt bakrom opp mot deres raske spiss.  Det er på en slik kontring de får kampens første mål, på deres første målsjanse, så brutal kan fotballen være.  I de siste 10 min av omgangen blir preget av stillingskrig og mange avblåsninger. Men guttene holder hodet kaldt i denne hektiske perioden, og omgangen ebber ut i en 0-1 ledelse til Malvik. En omgang hvor Orkla var klart best og viser i perioder god fotball. Omgangens sjansestatistikk viser 4-2 til Orkla.

Andre omgang starter fantastisk for vår del. Allerede etter 50. sekunder kommer utligningen til 1-1. Guttene kombinerer godt på høyre siden og Bruno slår et godt innlegg som til slutt ender opp til Martin D., som er sikker i avslutningen! Orkla fortsetter å press på, og det meste av spillet foregår inn på Malvik sin banehalvdel. Vi får til gode kombinasjoner på midtbanen, som sammen med offensive backer gjør at vi får spilt opp spissene våre i mange fine posisjoner. I det 47. min kommer 2-1 målet. Lars drar seg fri fra sin oppasser og fra 16-17 meter klinker han til et flott skudd som treffer stanga, Martin D. er på returen og styrer den inn!

Nå fungerer det det meste, spillet glir på skinner og guttene viser en enorm entusiasme i alt det de gjør ute på banen. I det 55. min slås et frispark opp mot Christopher, som nydelig spiller videre til Martin D. som nok en gang er sikker i avslutningen, 3-1!. I 62. min. kommer neste mål. Et av mange løp opp på venstrekanten av Even, som slår et godt innlegg som Martin D. bare kan styre inn, 4-1! En ny dødball blir slått opp mot Martin D. i det 69 min, som alene med keeper setter inn sitt 5 mål for dagen! Martin D. får også æren av å sette inn kampens siste mål og hans 6 mål! i det 72 min, da han på retur fra eget skudd smeller inn 6-1 målet fra 13-14 meter.

Oppsumering: Orkla vinner fortjent og får høsten første 3 poenger. Etter flere gode kamper i høst, var det godt med en seiere for guttene. Og måten seieren kom på med mye god fotball, var rett og slett herlig. Og ikke minst den dødlige effektiviteten vi viser i andre omgang, spesielt av Martin D., var fantastisk!