sep 30

Sterk borteseier over Verdal!

Verdal – Orkla FK

Resultat: 1-6(0-1)

Etter flere gode kamper både hjemme og borte, hadde det ennå ikke blitt en 3 poenger på bortebane i høst, men det skulle endre seg etter denne kampen…

Kampen åpner noe nervøst fra begge lag. Lite fint spill og mange dårlige avleveringer. Etter hvert får Orkla satt kampen inn i sitt spor, guttene finner hverandre lettere og får presset Verdal tilbake på banen.

Etter 12. min får vi til en av mange fine kombinasjoner på kant. Tor Egil vinner ballen høyt, setter opp Martin D, som kommer seg fri på venstre kant og slår et flott ferdigscoret innlegg som Christopher har bare å styre inn fra 5 meters hold, men et ureint treff gjør at ballen går over mål…det er faktisk mulig:)

Christopher gjør det godt igjen minuttet senere, da han på 20 meter vender opp, forserer noen meter og dunker inn ledelsesmålet 0-1!

Etter dette kommer Verdal litt mer inn i kampen igjen. De har flere gode gjennomløpninger, som nesten er farlige. Ved to anledninger er Eirik i målet meget god og avverger mesterlig gode forsøk fra Verdal.

Vi er rufsete i denne omgangen, men det er også Verdal, selv om de har et par store sjanser. Sånn sett er vi litt heldige som går til pause med 0-1 ledelse, selv om vi har like mange sjanser som Verdal.

I pausen fikk gutten klar beskjed om å spille ball langs bakken og skape bevegelse rundt ballen, og det skulle de også komme til å gjøre i 2. omgang…

2. omgang starter med et klart Orkla press, og gutten gjør de har fått beskjed om, de spiller ball langs bakken og er bevegelige! Vi får tidlig i omgangen et par gode muligheter etter fint spill, men Verdal forsvarer seg godt.

I det 53. min får vi et frispark fra ca. 20 meter. Christopher slår et vidunderlig frispark over muren og i nærmeste kryss, en perle av en scoring, 0-2! Etter dette er det nesten bare ett lag på banen! 3. minutter senere kommer neste scoring; Martin D og Christopher kombinerer fantastisk godt på høyre side, og Christopher hæler ballen til Martin D. som dundrer inn 0-3 målet fra kloss hold. Minuttet etter kombinere Even og Tor Egil like godt på venstre side, Tor Egil er sikker i avslutningen og styrer inn 0-4 målet i lengste hjørne!

Nå lykkes guttene med det meste, jobber for hverandre, og ruller opp angrep etter angrep. Backene spiller opp midtbanen, vi vinkler inn og ut spillet slik at Verdalspilleren blir statister i denne perioden, fantastisk artig å se på sett med Orkla øyne:)

I det 63. min er det nok et flott samspill mellom midtbane og angrep, og Martin D. forserer forbi Verdal forsvaret og serverer Eirik A. et flott innlegg som Eirik dunker inn i mål, 0-5!  Det samme gjør Bruno på høyre siden 3 minutter senere, også han servere et nydelig innlegg denne gangen til Håvard som bredsider inn 0-6 målet!

Verdal får sin redusering i det 71 . min, med en fulltreffer av et skudd, utagbart for Eirik i målet.

Oppsummering: Orkla vinner 1- 6 etter en forrykende 2. omgang. Fantastisk fin fotball, hvor alle 11 på laget stod frem og spilte for hverandre som et LAG med store bokstaver!!