sep 24

Ny seier i en nervepirrende kamp mot Vestbyen!

Orkla FK – Vestbyen

Resultat: 3-2(2-1)

Etter at motstander Vestbyen sendte Orkla ut av 1. div kvalifiseringen med 1-4 tap på Orkanger i vinter, var det et Orkla lag som ønsket å vise seg fra en bedre side denne gangen. Det skulle bli en jevn og nervepirrende kamp…

Orkla starter litt nervøst, og Vestbyen får kampens første sjanse bare etter 2. min., men skuddet blir reddet på streken… Etter hvert hever Orkla seg, og får løftet spillet opp på Vestbyen sin banehalvdel. Etter 8 min får Orkla kampens første corner. Martin D. slår en presis corner og på bak-stanga står 3 mann i kø får å score. Espen blir den som setter hodet til og header inn 1-0 målet!

Etter målet tar Vestbyen noe over igjen. De viser som et godt spillende lag, som er flinke til å holde ballen i laget. Orkla blir litt springende imellom i denne periode. Men hver gang Orkla får ballen framover er vi farlige. I det 19. min kommer Martin D. seg fri på høyre kanten, slår et innlegg som litt heldig når Geir Magne, som dunker i 2-0 målet fra kloss hold! Nå er vi effektive og scorer de to første sjansene vi har!

Kampen er fortsatt åpen, Vestbyen har ikke gitt opp, og i det 26. min får Vestbyen uttelling. Et flott angrep blir rullet opp på høyre kant og setter inn fra kloss hold, der var vi rett og slett utspilt…2-1.

Vi har to store sjanser ved Martin D. og Tor Egil etter dette, hvor begge skuddforsøkene går like over, men vi går til pause med en fortjent 2-1 ledelse hvor Orkla har de fleste og største sjansene.

Orkla åpner 2. omgangen best, er aggressive og vil mest. Orkla har flere nesten muligheter i starten på omgangen, hvor blant annet Even har et mål inne som korrekt ble avblåst for offside. Vi har også to store sjanser til i de første 10 minuttene. Etter hvert kommer Vestbyen mer inn i kampen igjen, og det blir mye midtbanekriging.

I det 68. min får Vestbyen etablert et spill opp mot vår 16 meter , og etter litt fram og tilbake smeller Vestbyen sin spiss til med et kremmerhus av ei scoring fra skrått hold som er utagbar for Eirik i målet, en Van Basten scoring av de sjeldne, og utlikning til 2-2!

2. minutter senere kommer  Orkla med en kontring opp mot Eirik Halland, som fra 16 meter dunker inn en perle av et mål, 3-2! Det skulle også bli en matchvinner scoring!!

Oppsummering: Orkla vinner 3- 2, en fortjent sier ut i fra sjanser og spill, Orkla vinner sjansestatistikken 8-4, men Vestbyen gav oss motstand helt inn til døra! Etter flere gode kamper på rad ligger nå Orkla på 4. plass i 1. div, det er en god prestasjon. Og det aller beste er at vi i flere kamper har spilt god fotball, og det gleder et ivrig og varmt fotballhjerte!

Neste kampe er borte mot Verdal, nok en topp motstander, hvor vi må opp på vårt beste!