MALVIK-ORKDAL

Vikhammer gress       Fredag 3/9

Resultat: 4-2(3-1)

Vi ble vitne til en merkelig kamp i dag på Vikhammer gress…

Guttene ble møtt av en stor bane på Vikhammer. Det skulle gagne oss, med gjennombruddshissige angripere og pasningsdyktige midtbanespillere. Kampen startet også slik, med et enormt press fra guttenes side. Så da Christopher scoret etter 4 min var det meget fortjent. Målet kom etter et fint passningspill som frigjorde Joackim på høyre kant som igjen la inn til Christopher, som på sin elegante måte rundet sin oppasser og  satte ballen i mål. Et angrep tatt ut av læreboka! Guttene fortsatte å trykke på og hadde flere gode muligheter, men skuddene satt i «klypa» på en god Malvik-keeper. Vi hadde bla. en kjempesjanse etter 27. min som keeper reddet!

Etter dette begynte Malvik å komme mer med i spillet. De duelerte godt og fikk bruke fysikken sin, ofte langt over det som bør godtas på en fotballbane. Men er lettere korpulent dommer av eldre årgang  som hadde et tydelig mål å ikke gå utenfor midtbaneringen, tillot et fyskiskt tøft spill hvor armbruk var helt i orden. Etter 30. min fikk Malvik sin redusering etter et fint angrep på venstre kant, hvor spissen headet inn et fint innlegg.

Så ett minutt senere kom en av dagens mange situasjoner som dommeren glatt overså; Daniel blir «overkjørt» av en Malvikspiller som med strake armer feier Daniel ut av banen og legger inn til spissen som er i klar offsideposisjon og setter inn 2-1 målet. Frustrerende!

Guttene er nå naturlige nok litt mentalt utslåtte etter to kjappe scoringer imot, så de er mye på etterskudd i de fleste duellene.  Da er det typisk at en spiller til Malvik får stå på midtbanen helt upresset og prikke inn et langskudd som treffer tverrligger og inn i mål.

Pausersultat 3-1 til Malvik.

Reinert hadde en «god» prat med guttene i pausen, og det var klart i starten av omgangen at de hadde betsemt seg for å trø til. Guttene rullet opp flere fine angrep, og fikk tildelt straffe allerede etter 2 min. Desverre var Malviks gode  keeper på plass og reddet skuddet.

Etter 8 min ble Malvikspissen nok en gang spilt igjennom i bakrommet, og satte ballen i mål på retur etter at Erik hadde reddet  det første skuddet. Nok en gang kan det diskuteres offside i den situasjonen. Fra min posisjon var spissen godt forran vår bakre spiller i det passningen ble spilt, men slikt skjer når en ikke har linjedommere. Men det må sies at det må være vanskelig for backene å forholde seg til en mildt sagt hårreisende praktisering av offsidereglene, slik som denne dommeren praktisererte det fra sin midtbaneposisjon… Det stod nå 4-1 til Malvik, men det var nok av tid til å gjøre noe med resultatet.

Nå bølget spillet mye fram og tilbake med til dels store sjanser begge veier. Erik reddet en mot en stuasjoner med spissen til Malvik, Malvikskeeper reddet skudd fra oss på nært hold flere ganger… Etter 10 min blir Joackim spilt igjennom, men keeperen til Malvik kommer ut utenfor 16-meteren og klipper ned Joackim. Et soleklart frispark, og etter min menig et klart rødt kort. Dommeren dømmer frispark og gir keeperen gult kort. Christopher setter frisparket helt i krysset, glimrende utført!

Kampen har åpnet seg opp helt og begge lag produserer nå sjanser. Både Daniel og Bruno redder på streken, og deres keeper står fjellstøtt på våre skudd! Vi avslutter kampen med nok en kjempesjanse  i det 35 min. Kampen ender 4-2…

Kampen sa oss noe om hvor jevn og tøff 1.div er. Her må alle 11 på banen være på topp skal resultatet ende i seier. Men jeg er sikker på at med topp innstas på ukas treninger, er guttene der vi vet de skal være til neste hjemmekamp mot Charlottenlund. Da møter vi nok engang et meget godt lag. Men vi skal vise også de at Orkdalsbanken stadion er vår festning. Der nekter vi å avgi poeng!!

Men i fare for å komme med for mange oppstøt, så håper jeg at spillere i 1. div får slippe å ha en slik kampleder som står og dømmer i midtsirkelen. Guttene driver tross alt toppidrett på sin alder! Men han skal ha at han beveget seg litt mer i 2.omgang, selv om ikke det sier så mye… Ønsker å avslutte med  en stjerneuttalese fra dommeren i 2. omgang, da det er en diskusjon mellom spillerne om hvem sitt innkast det er. Da sier dommeren; «ta det den som skal ha det… » ja, det skal ikke være lett å være 14 år og spille fotball…