3. plass i Skien

Semifinale

Orkdal- Vigør

Resultat; 0-1(0-0)

Guttene hadde allerede før denne kampen bevist for seg selv og alle oss andre at de er et meget godt lag. Dette er tross alt en eliteturnering med noen av de 16 beste lagene i sør-norge. Å nå til en semifinale her er rett og slett en bragd! Så ble da laget også lagt merke til…

Vi skulle møte et av de beste, for ikke si det beste 14-årslaget som deltok i turneringen. De andre lagene sine lagledere sa at dette laget ikke hadde tapt en kamp på 37 kamper!, og var suveren nede på Sørlandet. Med andre ord, en formidabel oppgave ventet oss.

Tross i en del skader og noen som ikke følte seg helt i form, bestemte guttene seg for at en semifinale på Odd Grenland sin stadion(Skagerak Arena) var en opplevelse de alle vil ta del i. Da fikk skade være skade, så fikk vi heller ta vareopptelling på kroppsdelene etter kampen. Bare det å å varme opp i en flombelyst stadion som tar 13.000 tilskuere gjorde at alle følte seg i toppform:)

Kampen startet som ventet med en motstander som var ballsikker og prøvde å trenge gjennom vår midtbane med småspill. Men de lyktes sjelden, mye takket være at guttene var meget disiplinerte og godt organisert helt fra angrep til forsvar. Forsvaret med  Bruno, Daniel, Fredrik og Lars, midtbanen med Ole Ingar, Martin, Even, Anders og Erik, angrepet med Sondre, Christopher, Jo og Thomas og ikke minst keeper Eirik jobbet som et lag og nektet Vigør rom. Vigør prøvde etterhvert å komme rundt på kant, da spesielt venstre kant, men de fikk kun noen halvsjanser/skudd som Eirik tok sikkert. Ellers ble de kontant stoppet av sidebackene Daniel og Bruno. Vi satset på raske overganger, med Christopher som skulle true bakrom, men vi skapte ikke de helt store overgangene i 1. omgang.

2. omgang startet mye bedre for vår del. Vi vant ballen høyere opp på banen og fikk brukt Christopher ved flere anledninger. Lagdelene lå fortsatt godt balansert, og Vigør slapp fortsatt ikke til de store sjansene. Forsvaret vårt imponerte med tøft duellspill av Fredrik og Lars, og Martin pisket midtbanen sin rundt, og nektet motstanderne mye rom.

Etter 6.min ut i omgangen kommer kampens første store sjanse. Spissen til Vigør blir nydelig spilt fri, men Eirik kommer ut og redder mesterlig!

Nå åpner kampen seg mer opp,  og vi får en god sjanse da Christopher får et fint gjennomspill, men blir presset så mye at skuddet går over mål fra skrått hold. Ett minutt senere får Christopher en ny sjanse, men Vigør sin gode midtstopper får avverget skuddet til corner. Daniel slår en god corner som til slutt detter ned til Even som har plassert seg i returrommet, men skuddet blir blokkert og går til ny corner. Nå er det gått 9. min ut i omgangen, og vi øyner et håp. Daniel slår en ny god corner, og igjen detter denne etter hvert ned til Even som fyrer av et skudd som går like til side for målet – en stor sjanse. Tenkte med en gang, en døball til, så sitter den…

I det 12. min kommer avgjørelsen. Vigør sin gode spiss blir spilt perfekt igjennom, og setter ballen sikkert i mål, 0-1. Ikke ufortjent, da de har hatt de største sjansene og mye av banespillet. Men kampen lever fortsatt, og guttene kjemper fortsatt godt. Vi får ikke de helt store sjansene på slutten, og det gjør heller ikke Vigør. Kampen ender 0-1, men vi er utrolig godt fornøyd med måten guttene gjennomførte kampen på. De viser en spillerglede og innsatsvilje det står stor respekt av. Arrangøren sa det så godt under premieutdelingen – dere har viste en innsats og tæl som ikke mange kan vise til. Samtidig viser dere god oppførsel og gode holdninger i måten der utøver idretten deres på, kjempebra!- Dette er vel fortjent skryt som guttene må ta til seg, som vi andre voksne som var med støtter opp om!

Vi får legge til at Vigør vant finalen 3-2 over Oppsal.

Og det bør også nevnes at Orkdal var det laget som slapp inn minst mål i turneringen, og skåret også nest meste! En stor prestasjon!