jul 04

Tap i kvartfinalen:(

(beklager dårlig oppdatering i Kr.sand, men vi strevde med nettilgang hele uka!)

Våg – Orkla  2-0

Det ble et surt tap mot Våg, en kamp hvor guttene virkelig spilte god fotball og hadde 4-5 store sjanser som normalt ville ha gitt uttelling!

Innledningen til kampen var ikke den beste. Arrangøren klarte det kunststykket og trekk alle Vindbjart sine resultater, og dermed stryke 15 plussmål som vi fikk i den kampen!!! Begrunnelsen var at gruppa til Orkla hadde 5 lag, og at datasystemet klarte kun å regne ut en tabell med 4 lag. Dette betydde at det dårligste laget sine resultater måtte strykes, og dermed gikk Asker forran oss med ett plussmål mer! Dette er noe av det dummeste jeg har vært med på, og etter 17-18 år med deltakelser i ulike cuper er dette noe jeg aldri har hørt om før. Treneren la inn en protest, men arrangørene avviste de med liten eller ingen vettug begrunnelse, amatørmessig! Dette er ikke i tråd med NFF sin hovedparole om Fair-play, og jeg håper Orkla som klubb i ettertid sender et skriv til arrangørene å forklarer dette.

Dette resulterte i at vi måtte møte en puljevinner, Våg. Våg gikk igjennom sin gruppe uten poengtap og uten å slippe inn mål, så det var et godt lag vi møtte.

Guttene startet kampen friskt. Innsatsen var formidabel, det ble trøkket til i hver duell. De presterte god fotball, med flotte bevegelser og mange gode kombinasjoner. Etter 6 min. har Martin D. en god mulighet, men skuddet går like til side for mål! Det samme skjer med skuddet til Christopher i det 9. min. – vi presser!

I det 12. min er vi uheldige og lager et selvmål. En høy ball skal avklares, men et litt urent treff på ballen gjør at den skrur inn i eget mål. Sånt skjer av og til…

Bare 2 . minutter senere går en lang avklaringsball fra Våg sitt forsvar igjennom og deres spiss benytter bakrommet og setter ballen sikkert i mål, 2-0! Dette var en kalddusj, og ut av banespillet var det høyst ufortjent.

Men guttene viser en enorm lagmoral og lar seg ikke knekke. De fortsetter det gode spillet og produserer fortsatt gode muligheter. En corner blir headet like til side for mål av Lars, ett skudd blir reddet på streken og gode skuddforsøk går i nettveggen eller like utenfor…

Andre omgang starter like friskt som den første. Vi får vår første store sjanse i omgangen etter 5. min hvor Geir Magne spiller fri Christopher i feltet, men Våg sin gode keeper reddet mesterlig! Vi eier kampen og presser Våg bakover på banen. Ny kjempesjanse i det 15. min, da Christopher header en corner like til side for målet nok en gang, det vil seg ikke! I det 19. min får vi en ny sjanse, da Joachim får stå alene og header, men keeper redder utrolig nok denne gangen også!

Våg sine spiller er nå frustreret, de syter og klager på dommeren og er alt for sene i mange taklinger. Det værste er deres stygge ordbruk, som både går utover våre spillere og tildels publikum. Dette er noe av det værste jeg har sett av slik oppførsel i denne årsklassen. Våg blir da også tildelt hele 5 gule kort, og ingen til Orkla. Dette sier noe om at våre spiller på en mesterlig måte klarte å holde hodet kaldt, flott oppførsel gutter!

Kampen ender 2-0 til Våg, men våre gutter kan være fornøyde med innsatsen og spillet, det var kun målene som manglet!

Må til slutt nevne det fantastiske Orkla-publikumet! Med vaiene Orklaflagg, heiarop og høye trompet/vuvuzela lyder, ble dette en kamp med flott ramme rundt -takk publikum!