Solid seier over Tiller:)

Tiller – Orkla FK, Tonstad kunstgress 14. aug.

Resultat; 1-5(1-2)

Høstens første seriekamp ble innledet med en meget solid borteseier til Orkla!

Kampen startet frisk for våre gutter. De var tidlig i ballfører, og ved ballgjennvinning satte de fart framover. Dette resulterte i flere meget gode og til dels store sjanser de første 15 minuttene. Det var gledelig å se et slik angrepsspill, og ikke minst den iveren og innsatsen guttene viste i hvert angrep! Hele laget fungerte meget godt inneldningsvis i kampen. Etter et kvarter spill begynner Tiller å få eie litt mer ball, og de er farlige på gjennomløpninger med sine raske spillere. Eirik har et par kjemperedninger, hvor Tiller sine spiller kommer alene med han – meget bra Eirik!

I det 20. min får de corner. En høyt slått corner får en lei skru med hjelp av en meget sterk medvind, og Eirik i målet når ikke helt ballen og den detter ned på hode til en av våre spillere og går i mål, 1-0. Her er vi virkelig uheldig, men en til dels kraftig vind kom til å lage flere vanskelige situasjoner for begge lag.

Etter 30. minutter blir Benjamin byttet inn, og han kvittere med å sette inn utligningen bare 2. minutter senere på hans første ballberøring i kampen, 1-1! Målet kommer etter en flott gjennombruddspasning fra midtbanen, Benjamin løper igjennom og setter ballen sikkert i mål.

I det 38. min gjør Bruno et fint raid på høyresiden, finter bort et par spillere og serverer Martin D. en flott «stikker» igjennom som Marin D. setter kontant i mål mellom beina til keeperen, 1-2!

Til pause står det 1-2, og det er fortjent. Jeg har notert 5 store målsjaner til da i kampen og et par nestensjanser.

Andre omgang starter som den første med et høyt press fra våre gutter. Vi får omgangens første sjanse etter 50 sekunder, men ballen stryker stolpen… Tiller er fortsatt farlige på kontringer og Eirik må også i denne omgangen ta fram noen gode redninger.

I det 10. min har gått av omgangen blir Joachim spilt nydelig igjennom. Han løper fra forsvaret til Tiller, men deres keeper redder skuddet mesterlig, men Joachim er våken på returen og setter den sikkert inn, 1-3!

Nå blir det mye Orkla, og de presser på for en ny nettkjenning. Flere gode angrep ender i mange nesten muligheter, men i det 16. min blir Christopher felt innenfor 16 meteren etter å ha fintet ut et par Tillerspillere – straffe!  Joachim setter straffen sikkert i mål, 1-4!

Siste målet kommer i det 32. minutt. Benjamin slipper en nydelig «stikker» igjennom til Joachim som nok en gang løper fra forsvaret og setter ballen sikkert i mål ned til høyre for deres keeper, 1-5!

Oppsummering; Guttene imponert til tider i denne kampen. Et kontant forsvar som vinner mange dueller og setter fart framover, en midtbane som «spiller» ball og våger å utfordre og setter opp spissen våre mange ganger i kampen! Våre raske spisser er en konstant trussel og skaper farligheter nesten hver gang de kommer på løp, og at vi har Eirik i målet som tar fram noen kjemperedninger på et viktig tidspunkt da vi blir litt presset i 1. omgang – HÆRLIG!! Vi må huske på at Tiller spilte i 1. div i vår, så det er helt klart av vi møtte et bra lag.

Neste kamp er mot Sjetne, også det laget spilte i 1. div i vår.