Kil/Hemne – Orkla

Ånesøyan k.gress, 29/8

Resultat; 4-1(0-0)

Det ble etterhvert et klart tap for våre gutter mot Kil/Hemne.

Kampen startet bra for Orkla. I de første 5. minuttene har vi to store sjanser som fort kunne ha gitt oss en kanonstart på kampen. Men en god Kil/Hemne keeper står iveien for våre forsøk. Spesielt en nydelig benparade fra keeper hindrer oss i å gå opp i ledelsen innledningsvis.

Etterhvert kommer Kil/Hemne mer med i kampen og spillet bølger fram og tilbake. Det produseres store sjanser begge veier, og det er nesten utrolig at ingen lag klarer å score. Det smeller i stolper, gode redninger av begge keepere og mye godt spill preger førsteomgangen. I det vi går til pause på stillingen 0-0 sitter vi med en følelse av at Kil/Hemne var de som avsluttet omgangen best. Jeg teller 4 store sjaner til Kil/Hemne og 3 store sjaner til Orkla, men det er klart at Kil/Hemne styrte mye av kampbilde siste del av omgangen.

Andre omgang starter på værst tenkelig måte for våre gutter. Allerede etter 1. minutt går Kil/Hemne opp i ledelsen. En av mange hektiske situasjoner i feltet resulterer i at en Kil/Hemne spiller vinner en tøff duell og setter ballen i mål fra 6 meters hold. Det skulle vise seg at Orkla kom til å tape en del viktige dueller utover omgangen… Etter målet går Orkla rett i angrep og nok en gang står en god keper i veien får en utligning!

I det 10 min. går Kil/Hemne opp i 2-0. Et godt slått innlegg går over vårt forsvar, og en umarkert Kil/Hemne spiller på bakstolpen får god tid til å styre inn målet. I det 13. min kommer kampens fineste mål etter en god enkeltmannsprestasjon av spissen til Kil/Hemne. Han setter fart igjennom, finter bort et par av våre spiller og er sikker i avslutningen alene med vår keeper.

I det 19. min får vi endelig vår redusering. Espen blir spilt fint igjennom, og Espen setter ballen kontant i mål i fra 12-13 meters hold! Vi hadde mange slike sjanser, og derfor var det ekstra deilig å se Espen sette denne inn.

I det 30. min får Kil/Hemne sitt 4 mål. Nok en gang en tellefeil, en Kil/Hemne spiller får stå alene og er sikker i sin avslutning.

Oppsummering; Kil/Hemne vinner en fortjent seier. De til tider imponert med flott angrepsspill og det var mye bra fotball som ble vist på banen av begge lag. Orkla hang bra med i lange perioder, spesielt i 1. omgang og kunne faktisk ha ledet kampen med et par mål, før Kil/Hemen kom inn i kampen. Men på et antatt god dag for spillerne til Kil/Hemne og en dag under pari for våre spillere, så blir resultat ofte slik.  Stå på gutter, det kommer nye muligheter!