Seier i pre-kvalifiseringen!

Pre-kvalik til 1. div G16

Orkla FK-Ørland BK

Seier; 5-0(3-0)

Endelig er vi i gang! Med seier 5-0 over Ørland BK er vi klare for kvalifiseringspill hvor de 2 beste av 4 lag i pulja går til 1. div…

Guttene visste at dette Ørland laget kom til å gi oss god motstand, spesielt ved at vi tapte den siste kampen mot dette laget i fjorårets sesong.

Kampen startet bra av våre gutter. Vi har et greit overtak de første 10 minuttene, selv om ikke det helt store spillet var å se. Men en må regne med at ikke ballen alltid spretter slik spillerne ønsker så tidlig i sesongen. Ørland kom mer med i kampen etter hvert, og kom med noen kontringer med sine raske kantspillere, som stort sett vårt forsvar hadde god kontroll på.

Etter 18. min vinner Bruno ballen på midtbanen, fører ballen i fint driv framover, finter bort et par spillere og fyrer av ett skudd fra ca. 20 meter som endrer rettning i det den treffer en motstander og går i mål, 1-0! En meget god prestasjon av Bruno:)

Etter dette åpner kampen seg mer opp, og spillet går litt fram og tilbake. Ørland får et par store sjanser som keeper Eirik redder mesterlig – hærlig!! Også Orkla har sine store sjanser, bla. stormer Martin D. igjennom,  og alene med keeper går skuddet like til side for mål…

I det 35. min kommer Orkla sitt mål nr. 2. Christopher er den som kaldt og rolig setter den inn, men mye av det målet må han dele med Espen. Espen vinner 3-4 dueller før ballen havner til Christopher, og viser hvilken duellspiller han er, og hvor viktig det er å vinne disse på motstanderens banehalvdel,  2-0!

Neste mål kommer i det 36. min, og Espen er den som inne i boksen er den som sikkert setter denne inn fra kloss hold. Her trykker guttene godt på, og  innlegget fra venstre kriges inn, 3-0!

Etter pausen så får vi en god start. Etter 3. min blir et frispark slått inn i feltet, og et godt press fra våre gutter gjør at Ørland sin gode midtstopper er uheldig å setter den inn i eget mål. Denne må han nok også dele med sine egen keeper, som utrolig nok klarer å slippe denne inn. Dette ble selvfølgelig en tøff start på omgangen for Ørland, som nå får en tøff periode. Orkla eier nå mye ball, og produserer flere gode muligheter. Spesielt gjennom midten skaper vi en del, og Christopher har et par gode muligheter, uten at vi klarer å score.

Ørland får en periode hvor de får eie ballen litt mer, og produsere med en gang noen farligheter, men forsvaret og  Eirik er gode og avverger forsøkene fra Ørland.

I kampens siste spilleminutt slår Martin Aa. en nydelig corner og Christopher stanger inn 5- 0 målet!! Denne var det stor klasse over!:)

Oppsummering; Orkla vinner en fortjent seier. Spillet bar preg av at det er litt tidlig i sesongen ennå, men det skulle bare mangle, vi leser fortsatt januar! I perioder viser laget hva som bor i de, hvor spillet sitter og de finner hverandre godt. Det som også gleder er den innsatsen de viser og viljen til å vinne dueller-bra gutter!

Neste kamp i kvalifiseringen er neste søndag(5/2) på Orkanger kunstgress kl. 15 mot Vestbyen, da starter alvoret:). Så blir det bortekamp mot Steinkjer helga etter(12/2), og avslutter kvalifiseringen hjemme den 19/2 kl. 15 på Orkanger kunstgress mot Tiller. Her må vi bli blant de to beste i pulja får å få spille 1. div.