feb 11

Det ble tap i første kvalikk-kamp…

Kvalikk 1.div G16

Steinkjer-Orkla FK , Guldbergaunet stadion 11/2

Resultat; 6-2(4-0)

Som ventet ble det en tøff kamp borte mot Steinkjer. Mye av kampen bar preg av et forferdelig snøvær som gjorde det vanskelig både for spillerne og dommeren…

Kampen startet noe forsiktig for våre gutter. Vi var snille i duellspillet og ble litt løpende immellom, vi var ikke helt påkoblet til å begynne med…

Steinkjer var mest agressive og vant ballen høyt oppe på vår banehalvdel en del ganger innledningvis. Så da de etter 5. min går oppe i en 1-0 ledelse er det ikke ufortjent.  De scorer på en retur fra stolpen, som deres spiss stuper i mål. Men målet burde nok aldri ha vært godkjent. I det skuddet går mot stolpen står Steinkjer sin målscorer allerede i offside, og da han setter returen i mål burde dommeren ha dømt for offside. Men uten linjedommere er det ikke enkelt å være dommer, og det gjorde det ikke enklere med tett snøvær. Det skulle det bli flere diskuterbare situasjoner utover i kampen…

Etter hvert begynner Orkla å våkne, de kriger bedre, er mer bevegelig og produsere nå noen halvsjanser. I det 10 min. har Martin D. en stor målsjanse, men Steinkjer sin gode keeper avverger med en benparade.

I det 20. min scorer Steinkjer sitt andre mål, 2-0.  Et frispark blir slått inn, og en Steinkjerspiller vinner en hodeduell og styrer den i mål.

I det 30. min oppstår en av mange rare situasjoner. Steinkjer sin spiss blir spilt fri, men er i en kjempe offside, dommeren dømmer utrolig nok ikke! I stor fart ser det ut som en klar felling av deres spiss av vår keeper, dommeren dømmer ikke(igjen), og i det kaoset som oppstår blant spillerne om det er dømt eller ikke, skjer en ny felling som dommeren dømmer på – straffe til Steinkjer! For en kampledelse av dommeren, helt utrolig! Straffen blir sikkert satt i mål, 3-0.

I det 33. min kommer 4-0 målet. Et nydelig spill på deres høyre side, krones med et innlegg hvor 3 Steinkjerspillere står i kø for å score. Dette var et fin angrep av Steinkjer.

Det står 4-0 til pause, og det er en fortjent ledelse til Steinkjer. Men to av målene burde nok aldri ha vært godkjent.

Andre omgang starter mye bedre for Orkla. Allerede etter 1. min ut i omgang blir Joachim spilt igjennom og han blir felt, straffe! Martin D. er sikker og vi reduserer til 4-1!

Nå er vi virkelige på hugget! Guttene har fått trua på det de driver med, vinner mange dueller og produserer nå flere gode muligheter. Steinkjer sliter med Joachim, som er en konstant trussel med sin store fart! I et 9. min har vi en stor sjanse etter et frispark som Joachim er nære på å sette inn…

I det 11. min blir Christopher spilt igjennom, og blir felt … Dommeren vet ikke om denne forseelsen er utenfor 16m etter ikke, for ingen strek vises i all snøen, men velger å dømme straffe! Martin D. er nok en gang sikker, 4-2!

Selv om Steinkjer har noen farlige kontringer imot, så fortsetter vi å kjøre store deler av kampen. JP har et par klasseavslutninger som hadde fortjent å gå inn! I det 17. min rager han høyest og header knallhardt i kryssfeste! I det 20. min prøver han på en hærlig brasse som går like til side for mål!! Her kunne kampen ha snudd…

Men i det 23. min får Steinkjer sin 5-2 scoring på corner. Her er våre gutter alt for snill i duellspillet i egen boks… Nå detter litt piffen ut av våre gutter, og i det 27. min får Steinkjer en ny straffe som dommeren nok en gang er usikker på om er innenfor 16 m eller ikke, men velger å dømme straffe som er greit nok, 6-2.

Kampen ender 6-2.

Oppsummering; Tatt i betraktning at at Steinkjer var det klart beste laget i 1. omgang, så vinner de helt fortjent. Men i 2. omgang er vi helt på høyde og i store deler faktiskt bedre enn Steinkjer. Spilleforholdene får ta skylden for at dette ikke ble en kamp med det helt store spillet. Det tette snøværet for ta mye av skylden for dette, og en for vel også unnskylde dommeren litt som nok ikke klarte å se alt som skjedde. Hadde kretsen gjort jobben sin, etter min menig, å sette opp linjedommere i kvalifisering til 1. div, så hadde dommeren fått den hjelpa han fortjener – dette er for dårlig av kretsen!

Sender også en takk til de som arrangerer kamp på en flott Guldbergaunet stadion! Gode vafler og kaffe var det også:)!

Nå er det ny kamp på onsdag allerede hjemme mot Vestbyen. Da får vi trøkke til igjen gutter -STÅ PÅ!

Erlend

Skriv et svar