mai 25

Seier i en slitekamp…

G16 2.div

Sverresborg – Orkla FK, Havstein kunstgress

Resultat: 2-3(1-1)

En flott Havsteinbane lå innbydende til, varmt(+24) og vindstille var det også , så alt lå til rette for en flott fotballkveld. Skulle drømmen om å spille i 1. div til høsten fortsette, må det bli seier i de resterende kampene. Sverreborg har til nå i serien slitt en del, men de skulle til å vise seg fra en bedre side i dag…

Våre gutter har hatt det med å åpne litt forsiktig i flere kamper i år. Denne kampen var intet unntak, og vi gav fra oss ballen ved flere anledninger i starten, hvor personlige feil, feilpassninger var fremtonene…

Etterhvert fikk vi litt mer flyt i spillet og la et vist trykk på motstanderen. Guttene prøvde å komme rundt på kant og lykktes delvis med dette noen ganger. Men vi ligger for dypt med midtbanen og kommer ikke tidsnok etter, så vi får ikke det trykket i boksen som vi skal ha.

I det 12. min redder en Sverresborg sine spiller med handen på streken og det bli straffe. Martin D. er sikker og plasserer den i hjørne, 0-1! Akkurat da førtes det godt å få det første målet…

Men vi sliter mot et oppoffrende og arrig Sverresborglag, som er tøffe i duellene og viser god lagmoral. Hver gang de vinner ballen slår de langt på deres raske høyre kant, som er flink til å starte tidlig og gir oss problemer gang på gang. I det 24. min kommer samme spiller igjennom, men Vegard i målet redder med en flott benparade!

I det 33. min får Sverresborg en corner. Etter noe fram og tilbake i i feltet får Sverresborg kriget den inn i mål, 1-1. Det står 1-1 til pause, i en omgang hvor lite fungerte for våre gutter…

I pausen fikk guttene klar beskjed fra trenerne om hvordan de skulle spille og at alle måtte opp noen hakk i prestasjonene sine skulle det bli 3 poeng…

Vi starter 2. omgangen mye bedre enn den første. Mer trøkk i duellen, mer løpsvillig og ikke etter hvert klarer vi å etablere et vist spille som gav håp…

I det 8. min slår Martin D. et godt frispark, og på bakerste stolpe dukker Christopher opp og header inn 1-2 målet! Nå viser guttene at de ønsker å vinne, og vi forsetter å trøkke på motstanderen. Vi får flere halvsjanser, men Sverresborg rydder godt unna.

Sverresborg satser fortsatt på raske overganger og i det 22. min blir deres høyre kant nok en gang frispilt og setter ballen i mål, 2-2!

Nå lever kampen, og spillet bølger fram og tilbake. Begge lag har sine sjanser, hvor den største til oss da Daniel tupper ballen over keeper, men blir reddet av en av Sverresborg sine midtstoppere en meter fra streken…

I det 38. min kommer kampens siste mål. Even slår et hardt innlegg fra venstre hvor lillebror Sondre dukker opp å styrer inn, 2-3! Hærlig!

Kampen ender med en viktig 3-2 seier til Orkla.

Oppsummering: Vi vinner nok en gang på en heller dårlig dag. Lite fungerte, da spesielt i 1. omgang, hvor feilpasningene florerte, lagdelene fungerte ikke sammen, vi ble baktunge -kom oss ikke ut og etter med folk…det meste fungerte ikke! 2.omgangen var klart bedre i det meste, selv om ikke vi da heller spiller fotball slik vi vet guttene kan! Men det å vinne fotballkamper på dager da ikke alt stemmer, er en bra prestasjon!

Kampen viste oss nok en gang at ingen kamper er vunnet av å se på tabellen. Alle kampene framover vil bli minst like tøffe, og guttene må virkelig stå på skal drømmen om 1. div leve. Stå på gutter!

Erlend

Skriv et svar