2. div G16

KIL/Hemne – Orkla FK, Ånesøyan kunstgress

Resultat: 1-6(1-4)

Toppoppgjør i 2. div mot «nabo» KIL/Hemne har alltid vært noe ekstra. Det skulle det bli denne gangen også…

Orkla-guttene var nok ekstra tente i dag, de virkelig ville vinne! Og det ser vi i fra starten av, da Espen får en god skuddmulighet allerede etter 1. min fra 11-12 meter, men skuddet blir blokkert. Men i det 3. min blir spiss for dagen, Martin D., nydelig spilt igjennom av Bruno. Martin D. fosser frem og styrer ballen sikkert i mål alene med keeper, 0-1!

Vi fortsetter å sette trykk på KIL/Hemne, og i det 6. min slår en en god venstrekant, Håvard, inn et perfekt innlegg som Espen styrer inn, 0-2!

Nå har guttene virkelig sjokkert KIL/Hemne, men våre gutter har ikke tenkt å stoppe her… Minuttet senere fyrer Håvard av et godt skudd, men keeper gjør en kjemperedning!

Vi kjører kampen til de grader, og spiller en fantastisk fotball! Forsvaret  tar alt og er tryggheten selv. God balanse i midtbanen med en dyp Christopher som har god kontroll, og ei livsfarlig angrepsrekke!

I det 12. min får Håvard en stor sjanse da han blir spilt igjennom, men alene med keeper går skuddet rett i keeper! Martin D. har en ny sjanse to minutter senere, men skuddet går til side for mål.

Hva med KIL/Hemne? Jo, de får deres første kvalifiserete målsjanse etter 16. min. Deres spiss blir spilt igjennom og er sikker i avslutningen, 1-2.

I det 19. min blir Martin D. nok en gang spilt fri. Med sitt enorme rykk, blir forsvaret til KIL/Hemne statister nok en gang, og han er sikkert i avslutningen, 1-3!

25. min, og nok en gang kommer vi rundt på kant, og denne gangen på høyre. Martin D. slår et hardt innlegg mot Håvard, som en av forsvarerne til KIL/Hemne setter inn i eget mål, 1-4! I denne situasjonen er Håvards press med på å tvinge fram målet, bra Håvard!

Dert står 1-4 til pause, som er årets omgang, og kanskje det beste jeg har sett av dette laget! Fantastisk fotball!!

Etter en forrykende 1. omgang med mye løping og et godt resultat, er spillerne noe sliten, og da er det kanskje ikke så rart av 2. omgang starter noe mer forsiktig og kontrollerende. Men Orkla er fortsatt det beste laget og har et spillemessig overtak, selv om KIL/Hemne nå kommer noe mer inn i kampen.

I det har gått 6. min ut i omgangen får vi corner fra høyre. Martin D. slår hardt og pressist i fin høyde, Christopher er som vanlig plassert på bakre stolpe, og rager høyest av alle da han header inn 1-5 målet!! God timing Christopher!!

Spillet jevner seg noe mer ut etter målet, men forsvaret og midtbanen er godt organisert, og rydder fantastikt godt! Det løpes mye, og spillerne gir alt i duellene! Når både Espen og Bruno må ut i kampen med krampe, sier det alt om innsatsen!

I det 35. minutt av omgang kommer kampens siste mål. Christopher slår en fantastisk flott ball i bakrom mot Jo, Jo fosser frem og setter skuddet i stang, men Jørn Petter er på plass og styrer inn returen, 1-6!

Vi vinner 1- 6!!

Oppsummering: Vi vinner 1-6  i en kamp som vi på forhånd fryktet mest av alle kampene i vår! Men det er måten vi vinner kampen på som er mest imponerende. Guttene løper, duellerer, og spiller en fantastisk fotball! Vi vinner sjansestatestikken 2-9, og det sier også det meste!  Det står stor respekt av det dere gjorde i dag gutter, så dette må dere ta med dere til de kampene som ligger forran dere! Stor honnør også til trenerteamet som hadde kombinert et spennende lag, og som klarte å få opp spenningsnivået på guttene til der det skal være -bra! Det er også ekstra hyggelig når både lagledere og tilskuere til hjemmelaget kommer bort til oss og skryter av Orkla guttene:)!

Nå venter to kamper mot henholdsvis Byåsen og Hitra, før status avgjøres om det blir 1. div til høsten eller ikke… I dag var vi et 1. div lag!