jun 16

Avslutter vårsesongen med seier!

2. div G16

Orkla FK – Hitra

Resultat: 5-4(3-2)

Etter at opprykket til 1. div allerede var klart før denne kampen, var det spennende å se om guttene klarte å mobiliser topp innsats i en slik betydningsløs kamp. Hitra haddde til nå vært veldig varierende i resultatene, med noen store tap, og spilt jevn med bla. KIL/Hemne. Kampen skulle bli mye mer jevnspilt enn det vi trodde på forhånd…

Orkla startet litt avventende og noe forsiktig. Et pågående Hitralag klarte å vinne ballen høyt, og satte oss under press med kjappe kontringer. Forsvaret lå for høyt, og det ble mye bakrom for Hitra sine spisser å løpe i. Og da Hitra tar ledelsen etter 3. min på en lobb fra 20 meter er det ikke ufortjent.

Minuttet etter får vi staffe, da Espen blir felt. Martin D. har scoret på alle straffene i år, men denne setter han i stolpen og ut…

I det 8. min gjør Martin D. alt selv, da han forserer på høyre side og fra skrått hold skyter med venstrefoten nede i høyre hjørne for keeper, 1-1! Nå er det Orkla som har presset og produsere flere nesten sjanser, men upressise mottak og mye felivalg gjør at vi ikke lykkes helt.

Men i der 22. min får Martin D. en ny nettkjenning. Et typisk Martin D. mål hvor kan får en fin passing igjennom og løper fra forsvaret og er sikker i avslutningen, 2-1!

2 minutter senere får Hitra nok en kontringsmulighet, og dundrer ballen i mål fra 20 meter i krysset, 2-2… Vi klare ikke å demre opp for konringene…

I det 37. min finter Espen seg forbi et par Hitra spillere på venstresiden, og slår et perfekt innlegg til en godt plassert Martin D., 3-2! Et ekte hattrick av Martin D.!! Det står 3-2 til pause.

I pausen ble det enighet om stramme opp organiseringen noe, og unngå det enorme bakrommet Hitra fikk lov å løpe i. Og vi starter bra, og får uttelling før ett minutt har gått av omgangen. Martin D. skyter med venstre nok en gang, og ballen smyger seg inn ned ved stolperota, 4-2! Nå håper vi at vi kan få til litt spill og avgjøre kampen, en slik skulle det ikke bli…

I det 5. minutt er vi litt uheldige med en avklaring og stusser den istede igjennom til en Hitraspiller som er er sikker alene med keeper, 4-3. Vi lykkes ikke helt med organiseringen, og blir fortsatt liggende for høyt med forsvaret helt uten sikring. Og i det 20. min blir vi staffet igjen, da en ball i bakrommet blir snappet opp av en av spissene til Hitra og utligningen til 4-4 er et faktum!

Men guttene gir ikke opp, og klarer igjen å etablere et vist press. Jo på høyre kant har flere gode forsøk, hvor han finter ut det meste av motspillere, men lykkes ikke med å få ballen i mål.

Først 3. min på overtid lykkes vi. Etter å ha klart å holde et press en stund, slår Jo inn et innlegg fra venstre som Even styrer inn, 5-4!!

Vi vinner 5-4 på en dårlig dag!

Oppsummering: Vi vinner, selv på en dag da lite fungerte, det må vi ta med oss. Men nok en gang ser vi at hvis vi slepper oss ned 5%, så kan vi tape fotballkamper mot hvem som helst. Selvfølgelig er det ikke like enkelt å spille en kamp som egentlig ikke betyr så mye, men allikevell bør man forvente noe mer enn en det som tidvis ble vist i dag. Spillerne og trenerne vet dette best selv, så det får være god læring i dette også:).

Takk for en fantastisk vårsesong, med kun ett tap og resten bare seire med en målforskjell på 47-14(+33), fantastisk!

Nå står Storsjøcup for tur, det gleder vi oss til!

Erlend

Skriv et svar