Spennede kamp mot Steinkjer

G16 1. div

Orkla FK -Steinkjer

Resultat: 5-6(1-2)

Å møte serieleder og årets Dana-cup vinner Steinkjer visste vi ville bli en stor utfordring for guttene. Men guttene tok utfordringen, og det ble en spennende kamp med mange mål…

Vi får dessverre den verst tenkelige åpningen med et mål i mot allerede etter 40 sekunder. I stede får å løfte ballen opp i banen, velger vi å små-spille oss ut på egen banehalvdel og blir straffet av et  aggressivt og høyt pressende Steinkjerlag som er effektive og scorer fra distanse med et skudd fra 15-16 meter.

Vi blir på nytt straffet 10. minutter senere, da vi ikke klarer å avklare på en dødball, og en Steinkjerspiller får på nytt stå på 16 meter og upresset skyte inn sitt andre mål. Steinkjer scorer på sine to første muligheter og er meget effektive foran mål.

Orkla rister sjokkåpningen av seg etter hvert, og klarer å etablere et spill på Steinkjer sin banehalvdel. Vi får flere gode muligheter, men Steinkjer sine midtstoppere er gode og vi blir presset i flere avslutningsforsøk slik at ikke klare å sette ballen i mål. I det 30. min får vi endelig uttelling.  Et utspill fra Vegard blir stusset av Christopher, Geir Magne har startet og alene igjennom setter han et skudd som keeper nok feilberegner litt og går under han og i mål, 1-2! Det var deilig å se denne gå inn, for vi hadde et bra press i denne perioden og spilte god fotball.

Det står 1-2 til pause, hvor sjansestatistikken er 4-2 til Orkla!

Andre omgangen starter med at spillet bølger litt fram og tilbake, og vi får dessverre nok et mål i mot i det 46. min. Vegard er uheldig og setter en avklaring rett i beina på Steinkjer sin spiss som scorer sitt tredje mål for dagen, 1-3. Bedre blir det ikke da vi får nok et mål i mot minuttet etter. En lag pasning blir stusset i bakrom og spissen til Steinkjer et dødelig effektiv og setter den kontakt i mål, 1-4.

Nå er det nok tung for guttene, men de gir ikke opp og får uttelling umiddelbart. Et god spill på venstre kant mellom Even og Christopher ender med at Even styrer inn innlegget fra Christopher, 2-4. Minuttet etter kommer neste redusering. Martin D. slår en perfekt corner og Daniel får stå umarkert på bakerste stolpe og dundrer inn 3-4 målet!

Nå lever kampen til de grader, og begge lag har sine sjanser. I det 66. min får Steinkjer satt opp et flott angrep, hvor de setter fart og kombinerer godt. De kroner angrepet med å sette ballen i, og i denne situasjonen blir vi utspilt, 3-5. Vi reduserer igjen med en flott pasning av Even som Martin D. styrer inn, 4-5. Men vi blir på nytt straffet da hele høyre siden vår står og ser på at en Steinkjerspiller får løpe 40 meter med ballen og setter den inn, 4-6. Slike mål i mot er ikke bra, her må guttene ta et tak!

Årets mål kommer da Tor Egil dundrer til fra 30 meter og ballen dypper rett i krysset, 5-6! Et fantastisk lykketreff!!

Oppsummering: Vi taper 5-6 mot en god motstander, men viser på nytt av Orklaguttene blir å regne med i 1. div, selv om poengene har uteblitt hittil. Det er små marginer som avgjør utfallet av kampen, men slik er fotball. Vi blir staffet for feilvalg og personlige feil på egen banehalvdel, samt at effektivitet framover er en nødvendighet. Vi har bra uttelling framover i dag, 5 mål på 8 sjanser er bra. Men Steinkjer er mer effektive som scorer 6 mål å like mange kvalifiserte målsjanser, samt at vi gir de et par mål i gavepakker. Men spiller Orkla slikt framover, er jeg sikker på at poengene kommer, for guttene spilte virkelig bra fotball i perioder.

Neste kamp er onsdag 12/9 mot vinner av 1. div i vår, Strindheim.