G16 1. div

Levanger FK – Orkla FK

Resultat: 2-0(0-0)

Etter en noe skuffende kamp borte mot Trond sist, var det en gjeng revansjesugne spillere som ville vise seg fra en bedre side…

Orkla starter kampen bra, finner hverandre godt og får fort et par gode muligheter. Ett skudd stryker stolpen og en god mulighet på corner, men forsvaret til Levanger rydder opp. Tror nok at Levanger er litt overrasket over å bli satt under press, for de slår langt og virker litt stresset.  I det 18. min får Orkla en stor sjanse, da et angrep rulles opp på høyre side og Geir Magne stuper inn og header inn ballen i retning stolperota. Men Levangers gode keeper gjøre en mesterlig redning og får strekt seg så mye at han får reddet ballen med den ene handa, der så vi alle ballen i mål! Vi har et par gode mulighet til, men vi er ikke effektive eller heldige nok i de avgjørende situasjonene.

Levanger har også et par gode muligheter, hvor den ene er stor, men Vegard redder en en-mot-en situasjon mesterlig.  Det står 0-0 til pause, hvor Orkla burde ha ledet med ett eller kanskje to mål hvis vi hadde hvert litt heldige..

Andre omgang starter med et Levangerlag som møter oss høyere i banen, og vi blir litt presset. Men Orkla hever seg etter hvert igjen og får til det spillet de viste i 1.omgang. Vi har en kjempesjanse da Martin D. kommer alene med keeper, han runder keeper og setter ballen i åpent mål, men en av forsvarerne til Levanger kommer skliene inn og redder på skrekken!! Vi begynner etter hvert å bli litt slitne, 1. div tempoet merkes, og da vi glipper i markeringer i det 61. min, blir vi hardt straffet og Levanger går opp i en 1-0 ledelse. To minutter senere får Levanger corner og på bakerste stople står en umarkert Levangerspiller og header inn 2-0.

Oppsummering: Orkla taper kampen 2-0, noe ufortjent, hadde i det minste fortjent ett poeng i denne kampen. Sjansestatistikken viser 5-5, og det viser at det var en jevn kamp hvor Orkla var best i 1. omgang og Levanger i 2. omgang. Viktig å fokusere på det positive, og det var den gode fotballen vi fikk vist i 1. omgang, da fikk guttene vist seg som et godt 1. div lag. Motstander Levanger kom på en delt 2.plass i vårsesongen, så vi møtte et av topplagene!