Seier over Astor

2. div G16

Orkla FK – Astor, Orkanger kunstgressbane

Resultat: 2-0(2-0)

Etter en lite god kamp mot Sverresborg, og at en del spillere spillere sliter med skader og sykdom, var det en viss spenning i hvordan kampbilde ville fortone seg. Astor hadde levert flere gode resultat med bla. uavgjort mot Nardo, men også tapt en del jevne kamper.

Det var med stor tilfredshet at Orkla tok komandoen fra start. Flere gode opprullinger på begge kantene og gode bevegelser forran mål. Astor var ikke over midtbanen de første 5 minuttene…

I det 7. min kommer Martin D. seg fri på venstre kant etter fint spill gjennom midtbanen i forkant, slår et perfekt innlegg som Espen styrer inn, 1-0! Det var et mål som kommer som et resultat av slik vi ønsker å spille fotball, og som guttene trener på hver uke.

Orkla fortsetter å ha et klart spillemessig overtak, vinner de fleste duellen og Astor er stort sett på etteskudd hele tiden. Forsvaret vårt har god kontroll, og Daniel er stor sjef i midtforsvaret.

Vi har til dels store sjanser; 22. min, Martin Aa skyter i stolpen etter et flott innlegg og opprulling på høyre kant. 24. min, Martin D. dribler av alt av Astor forsvar, men alene med keeper blir avslutningen litt for svak. 28. min Espen kommer alene med keeper, men setter skuddet i en utrusende keeper. På disse sjansen burde vi nok ha scoret ett mål eller to…

I omgangens siste spilleminutt kommer 2- 0 målet! Et hardt innlegg fra Espen i retning Martin D., setter en lettere forfjamset Astorforsvarer i eget mål.

En god omgang hvor Orkla er det klart førende laget, noe som også viser seg på sjansestatestikken med 6-1 til Orkla.

Andre omgang starte som den første med et klart overtak til Orkla. Men etter en del bytter og omrokkeringer med spillere i nye og til dels uvante posisjoner, samt at mange blir stillestående og lite bevegelige, gjør at vi i denne omgangen ikke får det samme flyten i spillet. Men Astor får ikke mer tak i kampen av den grunn, de har faktisk ingen kvalifiseret målsjanser i 2. omgang, kun en corner i siste spilleminutt.

Orkla har to gode muligheter i andre omgang som kunne ha resultert i mål, men vi blir for upressise på nest siste og siste  berøringen.

Omgangen ebber ut i ingen mål, så sluttresultatet blir 2-0.

Oppsummering: Orkla vinner en fortjent seier etter en god gjennomført 1. omgang hvor vi ved flere situasjoner viser god fotball. Vi er også det klart beste laget i 2.omgang, men målene uteble. Sjansestatestikken viser 8-1 til Orkla, og så mye bedre var Orkla  i denne kampen! En liten bekymring er skader og sykdom, som tydelig preger noen av spillerne.

Neste kamp blir bort mot serieleder Kil/Hemne nå på fredag, da for vi håp at alle er friske og raske, for det trenger vi til denne kampen.