sep 12

Seier i ORKLA-CUP:)

Gratulerer gutter!!

Seier 2-1 over Othilienborg i finalen.

Seieren over Othilienborg i finalen(2-1) smakte godt, etter en triller av en kamp. Guttene kjempet som løver, og viste at de virkelig ville blø for drakta. Imponerende seier med tanke på at vi fikk en spiller utvist allerede i 1. omgang. Med slik innsats kan vi slå hvem som helst! Kampen ble spennende, godt hjulpet at et dommerteam som mildt sagt ikke hadde dagen sin. Klare nedsparkinger ble oversett, og to linjedommere som flagget som om det var 17.mai, gjorde dette til en spesiell kamp. De skulle komme mye i fokus…Skuffende med tanke på at dagens hovedommer normalt er en god dommer.

Vi viste at Othilienborg var et godt lag. Vi har sett av resultatene i 1. div at de har spilt jevnt med bla. Charlottenlund, og at de gikk ganske lett til finalen. De til tider utspilte sine motstandere fram til finalen.

Kampen startet med et massivt press fra våre gutter. Flere gode sjanser med bla. gode skuddforsøk fra Espen og Joackim før det hadde gått 5. minutter. Vi fortsatte å produsere sjanser, så da Sondre i det 10. min. kom seg løs på venstre kant og satte inn et flott skudd, var dette en fortjent 1-0 ledelse. Så kom dagens første store diskuterbare situasjon; et langskudd fra Othilienborg treffer tverrligger, så stanga før Eirik tar den. Så signalisere linjedommeren at han har sett noe… Hovedommer diskuterer litt med linjedommere, så dømmer ham mål!? Hvordan kan en linjedommer som ikke er i nærheten av mållinja, men 10-15 meter lenger opp på banene, se at ballen har vært i mål? Utrolig! Får håpe linjedommeren så noe vi andre ikke så…

Etter dette får Othilienborg naturlig nok en viss vitamininsprøytning, og kommer på flere overganger. Så i det 19. min blir deres spiss spilt igjennom, og faller sammen med Lars og Fredrik. Dommeren blåser og løper bort til vår kjære linjedommer. Linjedommeren signaliserte ingen ting i det dommer blåser, så vi blir mildt sagt forbauset da hovedommer drar opp det røde kortet til Fredrik. Linjedommeren må ha sett noe likevell!? Huff… Men dette ser ut til å tenne guttene, de kjemper og kriger i hver duell. Så da dommeren blåser til pause, er stillingen fortsatt 1-1.

Andre omgang starter som de avsluttet første, mye vinnervilje i hver duell og stor arbeidsinnsats. Guttene jobbet sammen som et lag, og gikk i hver duell på en slik måte at Othilienborgspillerene kjente trøkket -dette vil vi vinne-. Forsvaret ryddet flott unna alle forsøk fra Othilienborg, midtbanen rev og slet i hver duell, og Christopher og Even jobbet for to på topp! Vi fortsatte å prøve og angripe når vi hadde ballen, og kom til flere nesten muligheter. Da vi fikk tildelt vår 4 corner i det 45. minutt, øynet vi mulighetene. Martin slår en perfekt corner som Joackim header mot mål, keeper redder på det som ser ut som på streken, men vår kjære linjedommer har sett noe igjen… Etter en samtale med hovedommer og linjedommer, blåser dommeren MÅL!!! Utrolig!

Othilienborg presser på de siste minuttene, men vi rir seier inn!! SEIEREN er vår!! Hærlig gutter! Med slik tæl og innsats kan vi slå hvem som helst.

Semifinale

Orkdal- Eide og Omeng 1-1(0-1)

Etter en knusende 4-0 seier over motstanderen i går, trudde nok de fleste at dette skulle gå greit. Men nok engang fikk vi bevist av fotballkamper ikke kan vinnes på forhånd. Eide tok en tidlig ledelse etter 4. min. på en døball, hvor vi ikke var oppmerksomme nok. Etter dette presset vi på, men det var vanskelig å komme til de helt store sjansene. Mye av spillet skulle presses igjennom sentralt, og vi fikk ikke med kantene slik vi ønsker. Men vi presset fram flere cornere, som skulle vise seg å bli gode å ha. Da Martin i det 28. min kriget inn 1-1 målet var det meget fortjent.

Da dommeren blåste av, viste ingen hva som nå skulle skje. Dommeren sjekket med sekreteriatet, og der fikk vi beskjed om at det ikke var ekstraomganger, men antall cornere som telte. Dermed vant vi 3-0 på cornere!

Kvartfinale

Orkdal-Orkanger 2-0(1-0)

Dette skulle bli et tøft nabooppgjør, hvor Orkdal hadde mye av banespillet og sjansene, men hvor Orkanger kriget og kjempet godt. Orkanger tidvis imponerte med stor innsatsvilje og tæl, men ble til slutt overløpt av et lag som nekter å tape. Joackim scoret allerede etter 4. min., etter et fint raid. Men kampen var ikke punktert før Even satte inn 2-0 målet i det 35. min. etter er retur fra keeper på en heading fra Joackim. Guttene var tydlig lettet etter en tøff kamp.