Stor seier over Orkanger

Orkanger-Orkdal

Idrettsparken   onsdag 29. sept

2-15(1-3)

Nok et lokaloppgjør stod for tur. Sikkert ikke enkelt for spillerene på de to lagene, hvor flere er både klassekammerater og omgangsvenner på fritiden. Vi får håpe guttene fra Orkanger og Orkdal spiller i samme klubb neste år.

Orkanger viste stor fightervilje sist vi møtte dem i Orkla cup, som vi vant 2-0. Så det var nok en viss spenning og noe usikkerhet  hvordan kampen ville utvikle seg.

Guttene var nok tente, for de åpnet i et bra tempo og hadde en stor sjanse allerede etter 30 sekunder! Vi fortsatte å produsere sjanser, men noe uttelling fikk vi ikke innledningsvis i kampen. Det var tydlig at Orkanger satset på kontringer og i det 10. min fikk de sin første sjanse. Martin D. ble spilt fint igjennom og alene med vår keeper Eirik gikk avslutningen over mål – en stor sjanse!

Vi produserte 4-5 store sjanser de første 20 min av kampen. Så da Martin i det 20. min spiller fri Even på venstre side, og som igjen plaserer et flott skudd i krysset, er det en fortjent ledelse, 0-1! Vi fortsatte å kjøre kampen, og i det 26. min. blir Joachim spilt fri med et flott samspill med Daniel og Christopher. Joackim setter ballen sikkert i mål, 0-2!

Rett etter vår scoring blir Martin D. hos Orkanger igjen spilt igjennom, men blir nå presset av Fredrik, slik at avslutningen nok en gang går over mål. Orkanger viser ved flere anledninger at vi må passe på kontringene deres.

Nok en gang fikk vi se et flott samarbeid mellom Christopher og Joachim. I det 30. min  finner Christopher og Joachim hverandre godt. Christopher frispillere Joachim med en flott pasning, og Joachim setter ballen sikkert i mål, 0-3!

I det 34. min får vi igjen føle på Orkangers kontringer. Martin D. blir spilt igjennom, og setter ballen sikkert i mål, 1-3!

Det står 1-3 til pause.

Andre omgang starter som den første, med stort press fra våre gutter. Allerede etter 35. sekunder ut i omgangen kommer kampens neste scoring. Daniel slår et av sine mange fine innlegg i kampen, Christopher tar ned ballen og setter den sikkert i mål, 1-4! Nå kjøre guttene kampen fullstendig. De ruller opp det ene angrepet etter det andre, kommer mye rundt på kant, og får slått mange fine innlegg.

I det 39.min kommer Christopher seg ned på siden og får lagt inn et perfkt innlegg som Sondre styrer inn med et flott hodestøt, 1-5! Guttene fortsetter med det flotte spillet, hvor de variere godt med småspill på midtbanen og løfter ballen i bakrom og ut på kant. Guttene til tidere imponere med pasningsikkerhet og stor spilleforståelse. Spesielt Martin og Ole Ingar kombinerte godt og hadde mange fine framspill til spissene. Nå kommer sjansene på løpende bånd, så også målene;

42. min., 1-6: fint innlegg fra Daniel som Christopher header sikkert over keeper og i mål.

51. min., 1-7: Even blir frispilt av Christopher, som lobber lekkert over keeper og i mål.

53. min., 1-8: Sondre blir spilt igjennom av Martin, og setter ballen kontant i hjørne.

54. min., 1-9: Daniel får ballen på ca. 18 m. og treffer perfekt på et langskudd.

59. min., 1-10: En meget godt slått corner av Martin treffer Joachim, som header inn et fint mål.

60. min., 1-11: Et skudd fra distanse treffer Even i feltet, som styrer den inn.

62. min, 1-12: Joachim blir nok en gang spilt fri og setter ballen kontant i mål.

67. min, 1-13: Joachim forserer 20-25 meter og dundrer ballen i mål.

68. min, 1-14: Joachim får kjempet med seg ballen i feltet, vender opp og setter ballen kontant i mål.

69. min, 1-15: Even får ballen ut i returrom , og treffer godt med skuddet som går inn i det lengste hjørne.

71. min., 2-15: Orkanger redusere ved Tarik etter en kontring.

Oppsumering; en kamp som våre gutter styrte fra start til slutt. I første omgang slet vi litt med å omsette sjansene våre i mål. For å illustrer dette, hadde vi hele 8 cornere i første omgang. I andre omgang omsatte vi nesten alle sjansene i mål, og det er en sterk prestasjon. Det står respekt av guttenes innsats og glød i denne kampen. Orkangers gutter fikk en tøff oppgave i 2 . omgang, og de mistet nok mye av piffen etter hvert som målene rant inn. Men de fikk vist i 1. omgang at det bor mye fotball i mang av guttene også på Orkanger.

Nå er det over en ukes spillefri, og Nardo blir vår neste motstander. Slår vi de, kan vi ende på en 2. plass. Stå på gutter!