apr 09

To nye tap i Oslo, Stabæk i morgen.

Det ble to klare tap mot henholdsvis Skeid(0-7) og Fløya(0-6).

Tapene skal ikke bortforklares, vi møtte to gode lag også i dag. Spesielt Skeid imponert oss med mye godt pasnigsspill og gode samspillsmønster. Nils Arne ville vel ha kalt dette for samhandling… Våre gutter ble mye springende imellom og kom ikke tidlig nok opp i situasjonene, slik at Skeid sine spillere fikk for store rom. Samtidig ble vi straffet for balltap av et kontringsvillig Skeidlag som satte fart i ballen så snart de fikk den. Våre gutter prestert langt under pari, og det ble enighet om å nullstille seg til neste kamp mot Fløya.

Kampen mot Fløya startet bra, med godt trøkk fra guttene. Så da Føya gikk opp i 1-0 med deres raske venstrekant, var dette en god enkeltprestasjon, og da tilsvarende uheldig for oss. Etter 11 min kom nok en gang deres venstrekant fri og plasserte ballen sikkert i mål. På det tidspunktet var ikke Fløya 2 mål bedre enn oss, men dødlige effektive. Kampen var helt åpen og spillet bølget fram og tilbake. I starten av 2. omgang fikk Fløya et høyst tvilsom straffespark. Den satte de i mål, og nå gikk lufta ut av guttene. Det ble 6 mål imot til slutt.

Tap eller ikke tap, vi møtte meget gode spillere og meget gode lag. Men vi bør nevne at vi hadde 4 spillere ute med skader også i dag. Med alle omrokkkeringene ble det da vanskelig og utfordrende for guttene å løse arbeidsoppgavene sine. Som et eksempel måtte keeper Thomas spille spiss i begge kampene, noe han forøvrig løste bra med stor innsats.  Guttene gir oss også klare tilbakemeldinger på at de føler de ikke er godt nok sampilte, og savner mere trøkk sammen som lag. Guttene fortjener at vi viser dem den respekten og lytter til det de gir uttrykk for. Vi får ta dette med oss videre.

Til slutt må vi huske på at dette et de beste 15 åringene i landet. De fleste av våre motstandere er rene sone/kretslag eller sammenslåtte lag. Bare Skeid er slått sammen av de beste fra klubber i samme området. Dette er helt vanlig ble vi fortalt, at mange lag slår seg sammen når de kommer opp på 15-16 år.

Guttene må uansett ta dette med seg videre som god erfaring og minst motivasjon for å satse videre. Stå på gutter!!

I morgen venter eliteserielaget Stabæk i siste sluttspillkamp.

Skriv et svar