mai 05

Knepent tap mot Kil/Hemne

Orkdalsbanken stadion, torsdag 5. mai

Resultat; 4-5(1-4)

Det ble til slutt et knepent ett målstap mot Kil/Hemne, etter en flott innspurt av guttene de siste 10. min av kampen!

Kampen startet bra. Et høyt press av guttene tidlig i kampen, resulterte i et annulert mål og i en kjempesjanse før det var gått 5. minutter. Vi fortsatte det gode spillet, men vi manglet bare uttelling!

Etterhvert kom Kil/Hemne mer med i kampen. Deres midtbane klarte å få til et godt passningsspill, og satte vårt forsvar på flere utfordringer med sine passninger inn i bakrom på sine spisser. Så da de gikk opp i 0-1 i det 16. min., 0-2 i det 20. min. og 0-3 i det 23. min., var det som resultat av en meget god periode hvor de spilte meget god fotball. Våre gutte ble litt statister i denne perioden, tapte de avgjørende duellene i «boksen» og var mye på etterskudd.

Klart at nå var guttene preget av målene, men Benjamins redusering i det 31. min. gav oss alle et håp. Målet var et resultat av at guttene vant tre dueller like før Benjamin fikk snudd seg og fyrte av et godt skudd i mål. Der fikk vi bevist at det å vinne dueller rundt og i begge «boksene» er meget viktig!

Dessverre går Kil/Hemne opp til 1-4 i det 37.min. Nok en gang var det ballsikkre og duellsterke Kil/Hemne spillere som småspillte seg inn i vår «boks» og scorer sikkert. Vi blir rett og slett til tider utspilt i denne omgangen av et ballsikkert og effektivt Kil/Hemne lag.

Andre omgang starter med et jevnt fordelt banespill. Vi henger mye bedre med nå, og vinner flere dueller. Også omleggingen til 4-3-3 ser ut til å ha positiv effekt. Vi produserer nå flere halvsjanser, og vinner ballen mye høyere og klarer å tilegne oss et press til tider.

I det 28. min. av omgangen får Kil/Hemne en corner som blir headet i mål, 1-5! Nå trudde vi vel alle at kampen var avgjort, det stod bare 10 minutter igjen…

Men i noen fantastiske 8 minutter scorer vi 3 mål! I det 32. min av omgangen setter Geir Magne inn en stuss fra Joachim, 2-5. 4 minutter senere blir Joachim frispilt med en nydelig «stikker» og setter ballen kontant i mål, 3-5! Nå lyser guttene opp, innsatsen og intensiteten er nå upåklagelig! Så i kampens siste spilleminutt kommer nok en redusering, da Joachim på nytt blir nydelig spilt igjennom og scorer, 4-5.

Vi får tid til ett angrep til, men dommeren blåser nå av kampen.

Kort oppsummert; etter gode første 10 minutter av kampen, blir vi i resten av omgangen til tider utspilt. Vi taper altfor mange dueller, blir løpende i mellom og virker ukonsentrerte. Kil/Hemne sin ledelse til pause er fortjent. Andre omgang  starter jevnspilt, hvor vi hever oss flere hakk. Omleggingen av formasjon ser ut til å fungere og guttene produsere flere halvsjanser innledningsvis. Så Kil/Hemne sitt femte mål blir tøft å fordøye for guttene da. Men guttene viser en enorm lagmoral og gir ikke opp, og klarer å redusere hele 3 ganger på de siste 8 minuttene – bra gutter!

Vi får ta med oss en bra andre omgang, og spesielt de meget god siste 10 minuttene av kampen!