Tor har følgende referat;

Tap for Orkla FK G16 (2.div) mot Klæbu .

Resultat : 2-3(2-1)

Våre gutter tapte en forholdsvis jevnspilt kamp, hvor vi ledet 2-1 ved halvtid.

Kampen startet med mye kriging, og forholdsvis lite planmessig spill. Etter 15. min går Klæbu opp til 0-1, etter en missforståelse mellom vårt forsvar og vår keeper. Klæbus angriper følger bare ballen, og setter den forbi vår keeper. En lettkjøpt scoring.

Etter dette begynner vi å få til litt mere pasningspill, og vi har 2 store sjanser ved Christoffer i det 17. min, og en heading like utenfor av Joackim i det 18. min. – denne så vi i mål!

I det 22. min får vi lønn for strevet. Joackim kommer seg ned til dølinjen, slår en hard ball inn foran mål. Ballen treffer en forsvarer fra Klæbu, og ruller over målstreken(selvmål). Etter dette tar vi mer og mer over banespillet. Vi begynner å spille ballen mere mellom lagdelene, og pasningspillet fungerer bedre.

I det 31. min går vi opp i ledelsen 2-1. Joackim fyrer løs fra nesten 25 meter. Ballen går inn ved stolperoten. Vi er i føringen, og resultatet holder seg til pause.

Vi starter 2. omgangen like offensivt som vi avsluttet 1.omgangen. Vi fører til dels kampen. I det 43. min redder Klæbu på målstreken. 47. min; et fint veggspill og innlegg fra kant, hvor Martin Aakerholm klemmer til på direkten. Ballen går 10 cm over mål. 48. min; Espen skyter rett over mål. Her burde vi ha ledet kampen med en 2-3 mål.

Mot spillets gang kontrer Klæbu, og etter en svak klarering fra vårt forsvar, kommer de på nok et gjennomløp og utligner til 2-2.

Etter denne scoringen virker det som ”lufta” går ut av våre spillere. De blir stresset, og pasningsspillet sitter ikke som det skal. Det blir mye lange baller og lite konstruktivt spill.

I det 65. min går Klæbu opp til 2-3. Dette er et mål som burde vært avverget. Ballen blir slått inn fra høyrekanten. Ballen treffer tverrliggeren, og faller ned foran mål. Våre gutter følger ikke med, og en Klæbuspiller kan bare sette bredsiden til.

Etter dette klarer vi ikke å reise oss, og kampen ender med seier til Klæbu .

Oppsummering: I perioder fungerte vårt lag bedre enn Klæbus lag, spesielt når vi fikk ballen til å gå langs bakken. Klæbus lag slo lange baller fra forsvaret og opp til sine ”spisser”, så det ble lite spill fra deres side. Vi var giftige når vi fikk spilt ballen via midtbanen, og fikk med oss kantspillerne. Martin Dybdal hadde flere fine” raid” på høyresiden i andre omgang. Ellers så må vi blir flinkere til å få med oss midtbanen når vi er i angrep. Det blir for stor avstand mellom midtbanespillerne og angriperne. Dette må vi jobbe mer med.

Neste kamp møter vi Åfjord på bortebane. Denne kampen gleder vi oss til…

Som en av tilskuerne kommenterte etter kampen: Det er mange flotte fotballtalenter i vårt lag. De må bare lære seg hvordan de skal sette dette i system. Dette må læres. Dette skulle han komme og lære guttene! Navnet på tilskueren heter Nils Arne Eggen!:)

Vi gleder oss til du kommer på treningene Nils Arne. Dette ser vi fram til, både spillere og foreldre…….