Ørland BK – Orkla FK

Torsdag 26 mai på Ørland Gras

Resultat: 1-4(1-1)

Knut Lennart har gitt oss følgende referat:

En ny kamp med mange sjanser. Vi vant kampen og spesielt sjansestatistikken med god margin! 3 meget velfortjente poeng mot et dårlig organisert Ørland lag som stilte med en tropp på 18 gutter og byttet jevnlig. Vår motstanders taktikk var å lempe ballen bak våre forsvarere, og lyktes dessverre med det ved en anledning da de ufortjent utlignet.

Våre gutter startet det første kvarteret meget friskt der vi kom til flere innlegg fra Espen og Joachim på kant og inn til Geir Magne.

Etter 09:36 kom endelig det forgjettede førstemålet med et meget godt innlegg fra venstre kant fra Joachim. Geir Magne satte ballen kontrollert i nettet. Flott spill.

Etter flere store sjanser av Orkla utlignet Ørland etter spill i bakrommet. Dette ble også pauseresultatet. Ufortjent, men likevel.

Andre omgang startet like dårlig som første omgang ble avsluttet. Vi sank ned på Ørlands dårlige nivå.
Men etter 14:18 min stormet Joachim gjennom og skjøt hardt ned på keeper som avverget med stolpen som hjelp. Heldigvis satte Espen returen i mål og vi leda 2-1.
Derfra og ut kampen var det bare et lag på banen. Orkla spilte til tider strålende. Noen endringer i pausen fungerte meget godt. Gutta senka skuldrene, stod på og vant duellene.
3-1 kom etter et innlegg/skudd fra Martin Aaker som keeper feilberegnet totalt. Martin jobbet utrettelig kampen gjennom og bidro med mange gjennombruddspasninger.
4-1 og sluttresultatet kom etter et flott innlegg fra Bruno og en nydelig heading av Espen i mål etter en duell med en Ørland forsvarer og keeper.

Oppsummering:

Gutta spiller meget bra fotball når de får senka skuldrene og spiller ball på fot.
Det var i perioder altfor mange lange håpløse baller fra forsvaret mot Joachim. I en periode i første omgang ble knapt midtbane og høyresiden brukt!!!  Da er vi dårlig og skaper lite.
Men når gutta begynte å spille fra midtforsvar, ut til sidebackene, vinkling inn til midtbanen, ut til indreløperne og vingene med dertil gode innlegg, ble det mange sjanser og tendenser til samba-fotball. Jeg er helt sikker på at vi holder plassen i denne divisjonen om innsatsen og spillet er like bra som i siste halvdel av andre omgang. Sjansene var det mange av, men vi bør omsette flere av disse til mål.

Neste kamp er mandag 30. mai mot Stadsbygd/Vanvikan.