Orkla-Utleira/Othilienborg

Orkdalsbanken stadion, lørdag 17/9

Resultat; 2-1(1-0)

Det ble nok en spennende kamp…

Utleira og Othilienborg spilte begge i 1. div i G 14 siste sesong. Utleira vant faktisk vårsesongen, så etter sammenslåingen av disse to klubbene skjønte vi at de hadde et meget godt lag på den andre banehalvdelen.

Kampen startet frist fra vårt lag side, og vi produserte mange sjanser de første 15 min av kampen. Geir Magne åpner sjanse statistikken med et skudd rett over etter bare 30. sek. av kampen.

Etter bare 3. min går vi opp i ledelsen. Chris er vår målscorer.

Etter dette produserer vi mange sjanser. Nevnes Benjamin alene med keeper etter 11. min,  Chris alene med keeper minuttet senere, og Geir Magne drar seg fri og setter ballen utenfor i det 15. min. Etter dette jevner kampen seg litt ut, og begge lag produserer kun ”halvsjanser” utover i omgangen.

Lagene går til pause med 1-0 ledelse til våre gutter.

Etter pause får vårt lag ”medvind” og vi regner med at vi kommer til å produsere flere muligheter. Den sterke vinden blåser langs med banen, derfor blir det vanskelig å nå ballen på oppspillene fra våre forsvarspillere. Det som skjer er at Utleira/Othilienborg tjener mer på motvind, og etter 7. min av 2. omgangen, utligner de til 1-1 etter et pent angrep.

Etter dette er kampen jevnspilt. Vi har kanskje de største sjansene, men den sterke vinden får ta en del av skylden av at dette ikke er vår beste kamp spillemessig. I det 21.min får vi frispark hvor keeperen gir en retur. Espen er framme på returen, med den settes rett på keeper.

I det 29. min skyter Geir Magne fra 16 meter, hvor keeperen gjør en bra redning.

Da 2 min gjenstår av kampen, kommer avgjørelsen. Utleira/Othilienborgs keeper skal spille ut ballen fra 5 meteren, men pga. den sterke motvinden, klare han ikke å få nok kraft i utspillet, slik at den faller ned på ca. 25 meter. Jo er framme som ”lyn fra klar himmel”, og lobber ballen over keeperen fra ca. 20 m. Flott prestasjon:)

Vi vinner kampen fortjent 2-1, og vi er nå oppe på 2.plass på tabellen, etter KIL/Hemne.

Oppsummering: Begge lag spiller under pari i denne kamp. Vinden og banen får ta en del av skylden. Men vi kan ikke bare skylde på forholdene heller. Vårt lag manglet fire av våre faste spillere, slik at trenerteamet måtte komponere sammen et ”nytt” lag, og noen av spillere ble satt på plasser de vanligvis ikke spiller på.  Det negative ved kampen må være at lagdelene ikke fungerte bra nok sammen. Det ble alt for mye” poling”, og høye baller fra vårt forsvar, som går over vår midtbane. Da blir det enkelt fra motstanderen å plukke disse ballene.

Det positive ved kampen må være at vi vinner en jevn kamp på en forholdsvis dårlig dag på jobben, samt at de spillerne som ikke ha spilt så mye med laget før, gjorde en flott jobb! Vi får håpe at alle guttene våre snart er spilleklar.  Vi trenger alle, da kampprogrammet til 3 lag i G16  er tøfft. Stå på gutter:)