sep 24

Skuffende mot Ørland…

Ørland BK-Orkla FK

Ørland gress, lørdag 24/9

Resultat; 5-2(2-0)

Man må ønske å vinne fotballkamper, skal de vinnes …

Det ble en meget skuffende kamp borte mot Ørland. Et lag som vi har møtt flere ganger det siste året, og stort sett har dominert disse kampene med til dels store seire… Mulig guttene tok lett på kampen…

Ørland tok ledelsen etter 5. min spill. Et innkast som går over vårt forsvar og en umarkert Ørlandspiller lobber ballen i mål over Eirik. Etter 8.min går Ørlandet opp i 2-0…Nok en gang et det en klassisk markeringfeil i forsvaret, Ørlandet sin spiss får stå helt alene og styre inn et nytt mål. I dette tilfelle ble det et ballltap på midtbanen som startet dette angrepet, så forsvaret fikk liten eller ingen hjelp av midtbanen innledningsvis. Begge disse målene kommer av ingen press på ballfører, vinner ikke dueller og markeringssvikt – kort sagt; vi står og ser på at Ørlandet spiller fotball!! Det skulle bli mange slike situasjoner i kampen…

Etter det første kvarteret kommer våre gutter seg noe høyre opp i banen, og får til noen fine angrep.  Joachim har en fin mulighert som går like til side for målet, Christopher header en corner like over mål, Martin Aa. blir spilt nydelig igjennom – men en utrusende keeper avverger.

Like før pause drar Joachim seg igjennom og setter ballen i mål, men dommerene blåser uttrolig nok for offside??? Første gang jeg ser at en spiller som tar med seg ballen bakfra og går igjennom et forsvar blir avblåst for offside… Vi håpet dette kanskje skulle tenne guttene til andre omgangen, der tok vi feil…

Andre omgang startet nesten som den første. Vi lar Ørlandet få styre kampen, og vi er ikke oppe i situasjonene i det hele tatt. Så da Ørlandet går opp i 3-0 i det 12. min er spilt er det ikke helt ufortjent. Keeper Eirik feilberegner et overlegg, og en umarkert Ørlandspiller styrer ballen inn i et tomt mål…

Vi kommer mer med i kampen etterhvert, men det ikke et kollegtivt Orklalag som prøver, bare enkeltspillere nå og da.

I det 23. min blir Christopher spilt igjennom med passning i bakrom, og han forserer 20 meter og setter ballen sikkert i mål, 3-1. Nå hever vi oss litt, og Martin Aa prøver å diriger og oppkvikke medspillerne til å ta litt ekstra i. Dette ser ut til å hjelpe litt, og Espen setter et skudd som stryker stolpen og ut…

Men Ørland er farlige på kontringer og vi blir kontret i senk da de går opp til 4-1 i det 32. min…

Vi reduserer igjen i det 38. min ved Joachim, men Ørland svarer og setter et punktum i kampen med 5-2 scoringen.

Vi taper fortjent 5-2 mot en motstander som vi bør slå.

Oppsummering;

Hvordan kan en oppsummere en kamp som til de grader er en elendig forestilling fra våre gutter. De vet det godt selv at dette ikke er godt nok, men jeg må få lov til å være ærlig når jeg oppsummere dette. Mulig noen blir irritert på meg når de leser dette, men den sjansen får jeg ta, dette er slik jeg oppfattet kampen;

Hvorfor ønsker gutten ikke å vinne kampen? Får å vinne kamper må en ønske å vinne dueller, være tilstede i hver situasjon, hjelpe lagkammeratene, oppmuntre til innsats og ikke minst jobbe kollektivt som et lag. Jeg skal konkretisere dette med noen eksempler;

– Når fem spillere står og ser på at en medspiller går i duell…når vi ikke orker å ta et retturløp… når en Ørlandspiller får stå alene på 20 m2 og ta ned en ball uten at noen tenker på å presse… når Ørlandet sin spillere har 8-10 gode sklitaklingsforsøk og Orkla ingen, ja da sier dette meg at viljen til å vinne denne kampen var lik null!!!

Hva skjer når en opplever slike frustrerte kamper? Hva kan en lære?  Av og til har vi en dårlig dag på jobben. Det kan skje alle lag, men nå har vi spilt tre kamper under pari på rad. Riktig nok har vi vunnet to av dem, og guttene har vist at de kan når de må. Men når det blir flere kamper på rad at en underprestere, ja da må en stille noen spørsmål.

Føler spillerne seg tunge, mangler de overskudd? Er det fortsatt mye småskader… Jeg har alltid vært opptatt av hvordan spillerne forbereder seg til kamp – får de nok søvn(er det natteliv før kamp…), spiser de skikkelig frokost osv. Faktisk så er et riktig kosthold og nok hvile(søvn) meget viktig når en trener så mye som det disse guttene gjør. Og får å få maks utbytte av all treningen, må dette på plass!!

Vi som følger guttene ønsker de alt godt, og vi vet at de er flotte gutter som når de vil er meget gode fotballspillere. Men nå må de ta et krafttak sammen med trenerne for å snu denne litt negative formkurven. Ønsket om å vinne kamper må ligge utenpå klubbdrakta og de må «blø» for laget og klubben. Men det aller viktigste er at de må få tilbake spillergleden og igjen fungere som en en enhet(lag), en spillergruppe som sammen ønsker å ha positive opplevelser på fotballbanen – for hverandre!

Kom igjen gutter, dette snur dere allerede til neste kamp! La Meldal virkelig få kjenne at dere virkelig vil vise alle hvor gode fotballspillere dere egentlig er!!

 

 

 

 

Skriv et svar