G-16 2. div

Orkla FK-Meldal FK

Orkdalsbanken stadion, onsdag 28/9

Resultat; 6-3(4-2)

Endelig fikk guttene virkelig vist hva de kan:) Denne kampen VILLE de virkelig VINNE!! Det er lenge siden jeg har sett slik innsats og glød;) Det ble en fartsfylt kamp med mange, mange sjanser!!

Allerede etter 25. sekunder fyrer Martin D. et skudd som går like utenfor målet til Meldal. Det skulle bli en forvarsel om hva som kom til å komme… Etter 2. min kommer Joachim alene med keeper, men skuddet går til side for mål. I det 5. min kliner Martin Aa. til med et skudd fra 20 meter som smeller i stolpen, Geir Magne får tak i returen, men setter den midt på en utrusende keeper. Geir Magne skulle få flere muligheter:)

I det 8. min får vi endelig uttelling; Geir Magne kommer inn fra kanten og snapper opp et overlegg og setter ballen i mål, 1-0! Et herlig forløsende mål etter en periode med et massivt press mot Meldalsmålet. Nå løsner det skikkelig, og vi skulle få se noen magiske minutter…

Minuttet etter duellerer Geir Magne herlig med en av Meldals sine midtstopper, vinner duellen og alene med keeper styrer han den sikkert inn, 2-0! Dette er den innsatsen og «gutsen» som manglet i forrige kamp, nå vil vi vinne!!!

Minuttet etter kommer mål nr. 3:) Geir Magne frispiller Christopher perfekt og Christopher er sikker som banken og putter ballen i nota – rett og slett nydelig fotball!

Meldal er bare sporadisk over på vår banehalvdel, men i det 13. minutt får de en redusering ut av nesten ingen ting. Keeper Eirik kommer ut og ser ut til å ha kontroll, men Meldal sin raske høyre kant snapper ballen rett forran Eirik og setter den i tomt mål… Det skulle bli ett til i mot i det 16. min… På et frispark som spilles inn i feltet kommer Eirik ut og mister ballen i det han skal ta den, og en Meldalspiller får skutt mellom noen Orklabein og i mål, 3-2, rett og slett en keepertabbe.

Etter å kommet over sjokket fortsetter vi å kjøre kampen. Vi har store sjanser med Joachim og Christopher i det 23. min, 26. min og 28 min, men marginene er ikke på vår side her. Christopher sin «heade» på corner så jeg inn, langt inn..:)

I det 30. min kommer Geir Magne sitt tredje mål for dagen, et ekte hatrick:)! Nok en gang er det en enorm innstas i en duell som Geir Magne vinner og lobber elegant over keeper og i mål, 4-2!!

Vi domminere også de siste 10 minuttene, men det blir ikke flere mål til pause.

I det dommeren blåser i fløyta og starter 2. omgang er vi ennå i feststemning etter en feiende flott 1.omgang, men vi kommer fort ned på jorda i det Meldal reduserer igjen i det kun 1. min er spilt av omgangen. Even og Eirik kommuniserer dårlig, og Meldal sin høyre kant kommer og snapper ballen nok en gang og setter den inn, 4-3…

Men gutten rister også dette av seg, for de har betsemt seg i dag – dette skal vinnes!! Vi produserer sjanse på sjanse -gode skudd, Joachim er alene med keeper flere ganger, skudd i stolpe, gode redningar av keeper, stort sett et sammenhengende 20 minutter med sjanser!!!

Så da Joachim i det 60. min dundrer inn et frispark fra 20 meter rett i mål er det til en meget fortjent 5-3 ledelse!

I det 62. min får Eirik virkelig vist sin keeperferdigheter, da han mesterlig redder et skudd fra kort hold -der fikk du en flott revansj for de blemmene tidliger! Eirik hadde også et par meget gode inngrepner til i kampen!

I det 63. min, 64. min, 65. min det 68. min har både Benjamin og Joachim kjempesjanser alene med keeper uten å lykkes. Joachim skaper mange av sjanse selv ved å sette fart og utfordre en mot en -flotte iniativ!!

I det 78. min er Joachim på rett plass på et frispark, og styrer ballen i mål fra kloss hold, 6-3!!

Kampen ender 6-3 til Orkla, en meget god kamp!

Oppsummering; Vi dominerte kampen fullstendig. Jeg har notert 8 store sjanser i 1. omgnag og 12 store sjanser i 2. omgang, tilsammen 20 stooore sjanser!!! Det viser den totale dominans! Dette var en kamp guttene ville vinne! Den enorme innsatsen og viljen de viste i denne kampen er noe de bør ta med seg videre. Det er alltid viktig å ta med seg gode opplevelser og bruke disse som en indre motivasjon til senere kamper!

Alt det jeg skrev om forrige kamp ble motbevist; da Espen går i duell og Christopher kommer hjelpende til, da viser dere at det er sammen dere er sterkest -som lag, ikke som enkletspillere! Jeg kunne ha skrevet en lang rekke med enkletepisoder som var bra, men jeg vil i sted framheve hele laget; selv etter noen blemmer hever Eirik seg og viser noen klasseredninger i 2. omgang, midtstopperne stod tidlig opp i situasjonene og hadde full kontroll på spissene til Meldal og var gode igangsetter, sidebackene var taklingsvillige, spillbare og gav offensive bidrag i hele kampen, midtbanen var til tider over alt – støttet opp i forsvar når det var nødvendig, var med i angrep med flotte løp og vant en haug av dueller på midten, angrepet jobbet hele tiden på alle ballene og tok iniativ flere ganger alene, alle plassbyttene på topp forvirret nok Meldalsforsvart en del! Kort sagt en kjæmpekamp av våre gutter!!

Med en slik innstillng til kamp som oser av glød og innsats, skal det bli vansklig for andre lag å slå oss!

Til slutt en ros til trenerne som samlet guttene etter kampen til pizza. Det er viktig med teambygging og styrke lagfølelsen med slike tiltak!