okt 07

Tap mot Hitra:(

Hitra – Orkla FK

Hitra kunstgress, 5. okt

Resultat; 4-2(1-1)

Undertgnede var selv ikke på kamp, så det korte referatet bygger på tilbakemeldinger jeg har fått fra andre, både spillere og voksne.

En sen onsdagskveld skulle guttene til Hitra og hente 3 poeng, det tror jeg nok var i tankene hos de aller flest, også meg. Men det skulle ikke gå slik…

Hitra hadde tydelig bestemt seg at de skulle vise Orklaguttene at her skulle det kjempes om 3 poeng. Hitra sine robuste og fysiske sterk spillere kriget fra første stund. Nok en gang ble våre gutter til tider løpt i senk og kjempet ut av stilen. Hitra sin midtbanegeneral, som var kampens store spiller, vinner nesten 99% av alle duellen, både defensivt og offensivt. Våre gutter kommer ikke tidsnok opp i situasjonene, og da er det vanskelig å vinne ball! Vi hadde også rokkert om noe på laget, muligens dette skapte noe usikkerhet i rekkene, men det forklarer ikke alt.

Selv om Hitra åpnet best, så var våre gutter ikke ufarlige, men Hitra var best innledningsvis. Så da de går opp til 1-0, var det ikke ufortjent.

Orkla kommer mer med i kampen og det er en fortjent redusering ved Benjamin til 1-1! Orkla avslutter omgang bra, og det gav håp om en mye bedre andre omgang.

Andre omgang starter bra for våre gutter. Christopher scorer tidlig i omgangen, 1-2, og guttene kjører nå kampen og har en god periode.

Så får Hitra et heldig straffespark, og den setter de sikkert inn, 2-2…

Derifra og ut kampen skjer noe som kan kalles en kollektiv kollaps… Hitra scorer to ganger og vinner 4-2…

Oppsummering; All honnør til Hitra som kanksje spilte sin beste kamp noen sinne, ihvertfall uttalte trenere deres dette etter kampen. De kjempet og ville vinne… Kan resultatet bare forklares med at fotballen er rund og at slik skjer? Hitra hadde før denne kampen 0 poeng og en målforskjell på minus 27… Våre gutter spilte en flott kamp mot Meldal, med enorm innsats og spillerglede, hvor var dette i denne kampen? Tok vi alle alt for lett på kampen, rett og slett undervurderet motstanderen? Har jo fått høre i ettertid at enkelte var ute på ulike nettforumer og uttalte at her skulle det bare hentes 3 poeng… Det er ikke videre smart å uttale seg slik, for motstanderen vil helt sikker snappe opp dette, og det vil gjøre de ekstra tente for å slå oss… Det å tape en kamp er helt greit, så lenge at innsats og vilje er til stede. Guttene viste vilje i perioder, og prøvde sikkert det de kunne, men de uttalte at de virket rådløse og oppgitte over at de ikke fikk det til. Her har nok laget en utfordring – å snu en negativ opplevelse til å noe positivt…

Nå har vi en kamp igjen, og det er mot Vestbyen hjemme nå på lørdag. Her har vi en mulighet til å revansjer oss igjen!

Vi samles på klubbhuset på Fannremsmoen kl. 12.30 for fellles lunsj før kampen. Et flott iniativ fra trenere, det alltid greit å samles og pratet ut litt og ikke minst få senket skuldrene. Vi skal tross alt ha det fint sammen og bygge opp et flott sosialt fellesskap som guttene skal trives i. Stå på gutter, vi gleder oss til kampen!

 

 

Skriv et svar