Seier i en nervepirrende kamp!

2. div G16

Ørland BK – Orkla FK

Resultat: 3-4(3-2)

Orkla starter kampen bra, og får tidlig et spillemesig overtak. Produserer noen halvsjanser, men Ørland viser seg etter hvert fram som et kontringslag. Dessverre var det ikke guttene ute på banen som skulle komme i fokus, men en dommer som ikke mestret oppgaven…

I det 12. min kommer vi fram på venstre side, et nydelig innlegg styres av Joachim ned i lengste hjørne, men med et tigersprang klarer Ørland sin gode keeper å redde den. En helt utrolig god keeperprestasjon! Vi er farlig ved flere anledninger, men den siste touchen sitter ikke helt og skudden går uten for eller blir avverget av en god keeper og et godt oppofrende Ørlandforsvar som viser stor duellstyrke.

I det 18. min får Ørland sin første gode mulighet, hvor et godt løp fra en av deres indreløpere får ballen etter et gjennomspill, sender den videre til deres umarkerte spiss og scorer, 1-0. Ved begge disse situasjonene var Ørlandspillerne i offside(undertegnede stod på linja akkurat da…), men Ørland skal ha kreditt for god fotball ved målet.

Vi fortsetter å spille, og skaper flere nesten muligheter, men samtidig blir det for mye strekk i laget, og vi kommer ikke etter fort nok til å sette det endelig nådestøtet. Men da Ørland går opp i 2- 0 i det 24. min, er det i mot spillets gang og høyst ufortjent. De scorer på å vinne en duell i vårt midtforsvar, og viser hvor hardt det er mulig å bli straffet ved slike situasjoner. Ikke nok med det, men Ørland får sin første corner i det 32. min. Her får en umarkert Ørlandspiller lov til å styre inn 3-0 med hodet! Ørland har nå scoret 3 mål på 2,5 sjanse, det er effektivitet!

Nå begynner temperaturen på spillerne å bli litt i det høyeste laget, og det er ikke rart. Dommeren overser nesten alt av frispark, til tider minner armbruken mer på wrestling enn fotball, og fra sidelinja er dette forferdelig å se på. Heldigvis er dommeren like elendig begge veier. Men våre gutter skal ha ros for at de fortsatt prøvde å spille fotball, og vi fikk flere gode muligheter ut av fint spill.

I det 37. min blir Joachim frispilt på høyre side, men skuddet går i stanga! Men minuttet etter går en avklaring fra Even over Ørland sitt forsvar, Joachim fosser fram og lobber den over en utrusende keeper, 3-1! Vi fortsetter å trykke på nå, og har en ny god skuddmulighet som stryker stolpen…

I omgangens siste minutt blir Espen felt på 17-18. meter av to Ørland spiller, alle stopper opp, men dommeren gjør ingen ting…Så Martin D. snapper ballen og setter den i mål, 3-2! En av kampens mange merkelige situasjoner som kun blir skapt av en meget svak dommer! Det står 3-2 til pause.

2. omgang starter med et klart overtak til Orkla. De første 5. min av omgangen skaper vi 3 store sjanser, men vi mangler det siste … Men samtidig som vi flytter fram flere folk, er Ørland farlig på kontringer.

Etter at Espen fikk en smell i hode i situasjonen ved 3-2 scoringen til Orkla, kommer Erlend inn for han. Og i det 13. min har han en stor sjanse da han blir spilt igjennom, men fra skrått hold går skuddet like til side for målet! Minuttet etter har vi på nytt ballen inn i Ørland sin 16 meter, Even får ballen på 6-7 meter og skal til å vende om, men får to strake armer i ryggen og stuper framover, en soleklar straffe! Men nok en gang, dommeren gjør ingen ting – helt utrolig og trist å se på:(!

Ørland fortsetter å slå langt, men forsvaret og Vegard i målet avverger de fleste mulighetene på en glimmrende måte!  I det 25. min. redder Vegard et skudd fra distanse, og returen setter Ørland over mål, der var vi litt heldige.

Etter 29. min blir Daniel flyttet opp som spiss, og på første berøring styrer han et innlegg over Ørland sin keeper, 3-3! Nå lever kampen, gutten trøkker til i duellene, er løpsvillige og spiller god fotball. Temperaturen på begge benkene er høy, og det manes til å gi alt. Og alt gir Christopher i duellen på corner i det 43. min, 3. min på overtid!

På en godt slått corner satser Christopher, vinner duellen og header inn 3-4 målet!! Orkla vinner 3-4 i en nervepirrende kamp!

Oppsummering: Orkla spiller en grei førsteomgang, har gode muligheter framover, men blir straffet hardt av et effektivt Ørland. Vi sliter i perioder med balansen i laget med litt for store avstander mellom lagdelene, og det vises ved at vi får ikke det trøkket inn på motstanderens banehalvdel som vi ønsker. I 2. omgang juster vi dette noe og periodevis spiller vi god fotball i dennne omgangen! Sjansestatestikken min viser 6-12 til Orkla, og det er en fortjent seier til Orkla! En skal ikke ha fokus på dommerne, de gjør helt sikkert sitt beste. Men det er trist å se en slik opptreden til en usikker og en meget svak dommer. Å kalle dette tilmærnet en skandale er faktisk dekkende denne gangen. Håpet er at kretsen snarest setter opp en veileder for vedkommende, slik at han får tips og råd om det å være kampleder.